ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στην ποδοσφαιρομάνα Αλικαρνασσό το γυναικείο μπάσκετ…έκανε επανάσταση!

Έτσι κι αλλιώς είχαμε σκεφτεί σήμερα σε αυτή τη στήλη να γράψουμε δυο λόγια για τον μπασκετικό Ηρόδοτο. Ωστόσο μια είδηση που έγινε γνωστή χθες το μεσημέρι ενίσχυσε αυτή την επιθυμία μας…

Διαβάστε την ανακοίνωση του μπασκετικού Ηροδότου και επανερχόμαστε: 
“Η Εθνική Παγκορασίδων αρχίζει σήμερα (σ.σ. χθες) την προετοιμασία της για τη συμμετοχή της στο τουρνουά Φιλίας που θα διεξαχθεί 19-21 Ιουλίου στο Ηράκλειο.
Ανάμεσα στις παίκτριες που επιλέχθηκαν είναι και μια δικη μας, η Φωνιαδάκη Έφη.
Συγχαρητήρια για τη πρόοδο σου.
Καλή επιτυχία!”!

Σαν κερασάκι στην τούρτα της ανόδου στην Α2 Μπάσκετ λοιπόν για τη γυναικεία ομάδα του Ηροδότου ήρθε λοιπον και η κλήση αυτού του κοριτσιού, της Έφης της Φωνιαδάκη, στην Εθνική Παγκορασίδων! Και αν σας φαίνεται κάτι μικρό αυτό το συγκρότημα να σας πούμε πως είναι κάτι μεγάλο να ανοίγει η πόρτα μιας Εθνικής Ομάδας! Το μπάσκετ στον Ηρόδοτο και δη το γυναικείο (και με τα τμήματα υποδομής) έχει κάνει τεράστια βήματα, άλματα αν προτιμάτε! Κρίνοντας από το μέγεθος του ονόματος της κόουτς Σαμαντούρα αλλά και του πολύ σημαντικού συνεργάτη της, κρίνοντας από την έλευση μεγάλων ονομάτων (π.χ. Ζούρος) για να προσφέρουν τεχνογνωσία και να μοιραστούν εμπειρίες, κρίνοντας από τις απόλυτα επαγγελματικές συνθήκες προπόνησης καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ηρόδοτος στο συγκεκριμένο άθλημα (σήμερα στεκόμαστε στα γυναικεία τμήματα) ήρθε για να μείνει!

Και έχει παρόν, σημαντικό παρελθόν όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι και ευοίωνο μέλλον! Έγραψα για το παρελθόν γιατί πρόλαβα έστω και στα χρόνια του Λυκείου που ξεκινούσα τη δημοσιογραφία τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ηροδότου που με αιχμή του δόρατος τη σπουδαία Αλεξία Τριαλώνη θάμπωνε μπασκετικά την Ελλάδα! Μια Ελλάδα που είχε κάνει λίγο πριν την μπασκετική επανάσταση στους άνδρες με τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ (του ’87) και έριχνε όλο και περισσότερο φως και στη γυναικεία καλαθοσφαίριση!

Μπορεί για τον τωρινό μπασκετικό Ηρόδοτο και τα κορίτσια του να είναι νωρίς να κάνουμε σκέψεις (και να κάνουν) ότι θα φτάσει στο επίπεδο της ομάδας των ’90es ωστόσο μην θεωρούμε και τίποτα απολύτως αδύνατο να συμβεί! Γιατί όχι η Φωνιαδάκη και άλλα κορίτσια να μην φτάσουν μια μέρα στο υψηλότερο επίπεδο; Όπως και να έχει θα το γράψω και θα το ξαναγράψω: Ο Ηρόδοτος και ο αθλητισμός της Αλικαρνασσού παίρνουν πόντους από το γυναικείο τμήμα μπάσκετ! Και ας μην ξεχνιόμαστε! Μιλάμε για μια περιοχή που όπως είπε και ο προπονητής Γιάννης Χατζησεβαστός είναι “ποδοσφαιρομάνα”. Και θα έλεγα πως θα πρέπει να…ξαναπροσέξει τα ποδοσφαιρικά παιδιά της για να δούμε άμεσα κάποια από αυτά ξανά στο προσκήνιο! Όμως είναι γεγονός πως μέσα στην ποδοσφαιρομάνα περιοχή της Αλικαρνασσού-στο αγαπημένο μου μικρασιάτικο Πετρούμι-το γυναικείο μπάσκετ έχει κάνει την επανάστασή του!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button