Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

ΣΕΣΝΟΧ: Συμμετοχή στην απεργία των υγειονομικών- Κριτική για τα εγκαίνια ανακαινισμένων πτερύγων στο Νοσοκομείο Χίου

Με παράσταση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης, 12 Ιουλίου, στην Κεντρική Πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Χίου συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο στην 24ώρη πανυγειονομική απεργία. Μία ώρα μετά, στις 12.00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ως φορέας του έργου, και τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, τα εγκαίνια – παράδοση δύο ανακαινισμένων πτερύγων του Νοσοκομείου.

Αφορμή για το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), να σχολιάσει ότι: «Πέρα από τις φιέστες, τις κορδέλες και τους πανηγυρισμούς υπάρχουν και τα προβλήματα στην ΥΓΕΙΑ τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν, ούτε λύνονται με μπαλώματα και ευχολόγια»!

Ειδική αναφορά γίνεται για «το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα που παραμένει υποστελεχωμένο, χωρίς μαστογράφο, με παροπλισμένο το μαγνητικό τομογράφο, ενώ οι δύο εναπομείναντες ακτινολόγοι του αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες και καλούνται να εφημερεύουν με εντέλλεσθε».
Επίσης αναφέρεται στο ΕΚΑΒ Χίου που «αντιμετωπίζει τις διακομιδές των περιστατικών, με το ελάχιστο δυνατόν προσωπικό, αφού εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων, αδυνατεί να καλύψει ικανοποιητικά τις βάρδιες και τις ανάγκες σε όλο το νησί».

Σε ότι αφορά τις πτέρυγες που εγκαινιάζονται σήμερα το Σωματείο αναφέρει:
«Η κτηριακή υποδομή του Νομαρχιακού νοσοκομείου, δεν μπορεί να στηρίξει τις σύγχρονες ανάγκες της περίθαλψης… απουσιάζουν εντελώς οι βοηθητικοί χώροι, όπως γραφεία γιατρών, νοσηλευτών, αποθήκες υγειονομικού υλικού, ιματιοθήκες, αποδυτήρια… (Υπάρχει) αναγκαιότητα επισκευής και του κτηρίου 1ο και 2ο (παλαιά παθολογική) το οποίο μένει εγκαταλελειμμένο… λειτουργία ψυχιατρικής κλινικής δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την αναγκαία πρόσληψη επιπλέων ψυχιάτρων… », αναφέρει το Σωματείο των εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button