Διεθνής επικαιρότητα

Σουρινάμ: Δέκα νεκροί εξαιτίας δυστυχήματος σε παράνομο χρυσωρυχείο

Τουλάχιστον δέκα χρυσωρύχοι έχασαν τη ζωή τους χθες Δευτέρα στο Σουρινάμ εξαιτίας δυστυχήματος σε παράνομο μεταλλείο που απέχει περίπου εκατό χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Παραμαρίμπο, δήλωσε ο πρόεδρος Τσαν Σαντόχι ενώπιον του κοινοβουλίου της μικρότερης χώρας της νότιας Αμερικής.

«Άνθρωποι έψαχναν χρυσό σε ένα είδος αυτοσχέδιας σήραγγας σε μεγάλο βάθος», η οποία «κατέρρευσε, θάβοντας ζωντανούς πολλούς από αυτούς. Κατά τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για δέκα ανθρώπους», όμως «μπορεί να υπήρχαν περισσότεροι», είπε ο Σαντόχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρίνισε πως ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να επιχειρούν στον τόπο της καταστροφής.

«Εξετάζουμε τις διαθέσιμες επιλογές και, αν είναι απαραίτητο, θα ζητήσουμε βοήθεια από τη Βραζιλία», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.

Το δυστύχημα έγινε στην περιφέρεια Μπροκοπούντο, 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεταλλείο είναι μέρος του χρυσωρυχείου Ρόζεμπελ, η άδεια εκμετάλλευσης του οποίου έχει παραχωρηθεί στην κινεζική εταιρεία Zijin Mining. Η πρόσφατη ανακάλυψη νέας φλέβας χρυσού προσέλκυσε πολλούς χρυσωρύχους που εισέβαλαν παράνομα στην εγκατάσταση.

Δυστυχήματα αυτής της φύσης καταγράφονται συχνά σε παράνομα μεταλλεία. Όπως και στη Βραζιλία, στη γαλλική Γουιάνα, στη Γουιάνα και στη Βενεζουέλα, πολλοί χρυσωρύχοι εργάζονται παράνομα, σε εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button