ΚρήτηΤοπικές Είδησης

“Σάουνα” για τους επιβάτες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και τους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου (vid)

Ο κλιματισμός που δουλεύει ανάλογα με τα κέφια του, από ελάχιστα έως και καθόλου μετατρέπει τις αίθουσες του αεροδρομίου σε σάουνα

Αλγεινές εντυπώσεις στους χιλιάδες τουρίστες που επιλέγουν την Κρήτη για τις διακοπές τους αφήνουν οι εικόνες από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου ο ανύπαρκτος κλιματισμός και η κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα του νησιού για κάθε επισκέπτη. Το μαρτύριο του κλιματιστικού “χτυπά” τώρα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, όπου η κατάσταση είναι πιο υποφερτή, όχι όμως και αντάξια του χώρου και της αξίας των θησαυρών που φιλοξενεί. Τι κι αν τουρίστες και ταξιδιωτικά γραφεία είχαν διαμαρτυρηθεί τους προηγούμενες μήνες για το μαρτύριο της ζέστης το οποίο συχνά-πυκνά καλούνται να υπομείνουν λόγω μη λειτουργίας των κλιματιστικών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου; 
Το σκηνικό διατηρείται, με το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου να λειτουργεί χθες το πρωί άνευ κλιματισμού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι επιβάτες αλλά και οι εργαζόμενοι να δεινοπαθούν από την αφόρητη ζέστη. 

Οι εικόνες που κατέγραψε χθες το πρωί ο τηλεοπτικός φακός της “ΚΡΗΤΗ TV” στον αερολιμένα ήταν άκρως χαρακτηριστικές, κάθε άλλο παρά περιποιώντας τιμή αν μη τι άλλο για τη βασική πύλη εισόδου στην Κρήτη, που αποτελεί, σημειωτέον, το δεύτερο σε αεροπορική κίνηση αεροδρόμιο της χώρας: Τουρίστες μπαίνουν στην αίθουσα αναχωρήσεων του “Νίκος Καζαντζάκης” για λίγα μόνο λεπτά και βγαίνουν έξω για να πάρουν ανάσα, προτιμώντας να στέκονται κάτω από τον ήλιο. Άλλοι πάλι παλεύουν με πρόχειρα μέσα, ακόμα και βεντάλιες, να πάρουν μια ανάσα δροσιάς εν μέσω αφόρητης ζέστης. 
Ο κλιματισμός που δουλεύει ανάλογα με τα κέφια του, από ελάχιστα έως και καθόλου, μετατρέπει τις αίθουσες του αεροδρομίου σε σάουνα, όπως εξηγούν οι ίδιοι οι ξένοι επισκέπτες… Ξένοι επισκέπτες που ολοκληρώνουν με τη χειρότερη δυνατή εντύπωση τις διακοπές τους στην Κρήτη. 
«Κάποιες φορές λειτουργεί κλιματισμός, αλλά η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει. Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρείται ο κόσμος. Αυτό το σκηνικό, να ζεσταίνεσαι τόσο και να ιδρώνεις σε κουράζει, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο τουρίστριας. 
«Είναι πρόβλημα να μην υπάρχει κλιματισμός σε ένα τέτοιο χώρο με τόσο κόσμο εδώ μέσα και πόσω μάλλον όταν είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού με τόση ζέστη», ανέφερε χαρακτηριστικά άλλος ξένος επισκέπτης. Στο ίδιο μήκος κύματος τα σχόλια και Ελλήνων, με έναν κύριο να κάνει μάλιστα συγκρίσεις μεταξύ του αεροδρομίου “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου και του αεροδρομίου “Γ. Δασκαλογιάννης” των Χανίων, λέγοντας: «Για μένα είναι απαράδεκτη αυτή η εικόνα που υπάρχει εδώ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Ξέρετε κάτι; Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα στο αεροδρόμιο Χανίων. Εκεί, σας πληροφορώ, ντράπηκα να μπω μέσα». 
Με τους τουρίστες να “πνίγονται” από τη ζέστη, επιλέγοντας ακόμα και να βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις του αεροδρόμιου “Ν. Καζαντζάκης”, σε δύσκολη θέση έρχονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εντός και εκτός του αερολιμένα. Οι άνθρωποι που εργάζονται για την εξυπηρέτηση των τουριστών ψάχνουν μάταια να εξηγήσουν στους ταλαιπωρημένους όσο και απορημένους επισκέπτες πού οφείλεται η κατάσταση αυτή αλλά και η εικόνα στις τουαλέτες του αεροδρομίου. Εικόνες που αφήνουν αλγεινές εντυπώσεις στους χιλιάδες τουρίστες που επιλέγουν την Κρήτη για τις διακοπές τους. 

Αφόρητη ζέστη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο 

Το μαρτύριο του κλιματιστικού χτυπά, όμως, πλέον και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. Η κατάσταση όπως μεταφέρουν οι επισκέπτες είναι πιο υποφερτή, όχι όμως και αντάξια του χώρου και της αξίας των θησαυρών που φιλοξενεί το ξακουστό παγκοσμίως μουσείο. «Αυτές τις μέρες που έχει πολλή ζέστη, θα έπρεπε να είχε ληφθεί μέριμνα για να είναι πιο υποφερτή η κατάσταση. Είναι δείγμα πολιτισμού αυτό. Το πρωί πήγαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού για να γλιτώσουμε το μεγάλο κύμα ζέστης που επικρατεί τις μεσημεριανές ώρες. Θεωρήσαμε ότι τώρα που αρχίζει και μεσημεριάζει εδώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα ήταν πιο δροσερά, αλλά τελικά δεν είχαμε και τόσο δίκιο», σχολίασε χαρακτηριστικά μια επισκέπτρια από τη Βέροια που κάνει διακοπές στο νησί μας. 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button