Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι Σαμιώτες δικηγόροι

Εβδομαδιαία αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν από σήμερα 23 ως τις 30 Απριλίου οι δικηγόροι της χώρας, μετά την απόφαση που πάρθηκε στην ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.

Μεταξύ των 63 δικηγορικών συλλόγων είναι και αυτός της Σάμου, που διαμαρτύρεται, όπως και οι υπόλοιποι, για το νέο δικαστικό χάρτη. «Η αποτελεσματική άσκηση του δικαιώματος δικαστικής προστασίας των πολιτών και η ορθή και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά του κράτους Δικαίου και βασική προτεραιότητα για το δικηγορικό σώμα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου Ιωάννης Καλτάκης.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου Ιωάννης Καλτάκης

Ο κ. Καλτάκης αναφέρθηκε, επίσης, σε όσα ειπώθηκαν στην ολομέλεια, η οποία θεωρεί ότι «η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας μπορεί να συμβάλει στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης της απονομής της Δικαιοσύνης, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της επέκτασης της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, της κατάλληλης επιμόρφωσης των ειρηνοδικών και της ύπαρξης των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών. Οι λοιπές όμως προωθούμενες ρυθμίσεις ως προς την αναδιάταξη του δικαστικού χάρτη δεν οδηγούν στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης. Χωρίς την προηγούμενη ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, χωρίς τη δημιουργία των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών και χωρίς την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού δικαστικών υπαλλήλων δεν είναι δυνατόν να επιταχυνθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός και ο εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης».

Τέλος, ο κ. Καλτάκης ανέφερε ότι μετά τις 30 του μήνα θα πραγματοποιηθεί νέα ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων, για να καθοριστεί η περεταίρω στάση τους και να αποφασιστεί αν θα συνεχίσουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button