ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι στα Χανιά – Δράσεις με έμφαση στον τοπικό πολιτιστικό πλούτο

Στο πρόγραμμα είναι ενταγμένα τα φεστιβάλ χορού, ροκ μουσικής, κρητικής μουσικής, όπως και η έκθεση του σπουδαίου Κρητικού θαλασσογράφου Κωνσταντίνου Βολανάκη που θα εγκαινιαστεί στις 21 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ένα καλοκαίρι με άρωμα πολιτισμού και δράσεις για παιδιά και ενήλικες, φίλους κάθε μορφής τέχνης, υπόσχονται ο δήμος Χανίων και η ΚΕΠΕΔΗΚ ΚΑΜ μέσα από το Πολιτιστικό Καλοκαίρι Χανιά 2023, που έχει ήδη αρχίσει και θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Στο πρόγραμμα είναι ενταγμένα τα φεστιβάλ χορού, ροκ μουσικής, κρητικής μουσικής, όπως και η έκθεση του σπουδαίου Κρητικού θαλασσογράφου Κωνσταντίνου Βολανάκη που θα εγκαινιαστεί στις 21 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Κατά την παρουσίαση του καλοκαιρινού φεστιβάλ του δήμου Χανίων ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ κ. Γιάννης Γιαννακάκης, μίλησε για δράσεις που έρχονται να ενισχύσουν τοπικούς καλλιτέχνες, ομάδες θεάτρου και μουσικής και ανθρώπους από όλους τους χώρους της τέχνης. Με επίκεντρο την παλιά πόλη και τους χώρους πολιτισμού της, το φεστιβάλ αλλάζει προφίλ και χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση στον τοπικό πολιτιστικό πλούτο. Γνωστές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, όπως διευκρίνισε ο κ. Γιαννακάκης, δεν είναι ενταγμένες στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι. «Συνήθως προσπαθεί να προτείνει και να προβάλει παραστάσεις τοπικών καλλιτεχνών και σχημάτων. Πολλές φορές παραχωρούμε δωρεάν χώρο ή ενισχύουμε οικονομικά παραστάσεις, από τοπικές ομάδες που έχουν δείξει την διαδρομή τους» τόνισε.

Ξεχωριστή θέση στο πολιτιστικό καλοκαίρι 2023 θα έχουν τα εικαστικά δρώμενα. Στις 21 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων εγκαινιάζεται μια ακόμα σπουδαία έκθεση , αυτή τη φορά του Κρητικού θαλασσογράφου Κωνσταντίνου Βολανάκη. «Πίνακες του σπουδαίου Κρητικού θαλασσογράφου που ποτέ δεν ευτύχησε να τους εκθέσει στην Κρήτη θα ταξιδέψουν από το ίδρυμα Λασκαρίδη, τη Βουλή των Ελλήνων, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για πρώτη φορά στην Κρήτη και θα εκτεθούν εδώ μέχρι το τέλος του έτους» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Χανίων κ. Γιαννακάκης.

Από φέτος και με την εμπειρία της περιόδου της πανδημίας, η ενημέρωση του κοινού για το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, περνάει πλέον στην ψηφιακή εποχή. Η πηγή ενημέρωσης των επισκεπτών είναι πλέον η ιστοσελίδα chania-culture.gr η οποία μετράει χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά. Σε ειδική ανάρτηση με το όνομα Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023 υπάρχει συνοπτικό πρόγραμμα αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε εκδήλωση.

Στους ήδη γνωστούς χώρους πολιτισμού που φιλοξενούν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, προστίθενται ο Δημοτικός Κινηματογράφος με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών αξιόλογων ταινιών. Τις επόμενες ημέρες εξάλλου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα της δράσης Ανοιχτά Πανιά που αρχίζει στα τέλη Ιουλίου ενώ αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το φεστιβάλ κρητικής μουσικής και για το φεστιβάλ χορού. 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button