Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Ο Γιάννης Κούγιας υποψήφιος στη Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου

Ο Γιάννης Κούγιας υποψήφιος με το συνδυασμό «Δωρίδα για όλους» στη Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Κούγιας σημειώνει:

Η αγάπη για τον τόπο, η διάθεση για εργασία και προσφορά αποτελούν τα πρώτα και κύρια στοιχεία της ενασχόλησης κάποιου με τα κοινά. Χωρίς αυτά, κάθε άλλο αποτελεί οικοδόμημα με γυάλινα πόδια. Αρκούν; Η απάντηση είναι όχι, όμως ταυτόχρονα είναι και η βάση πάνω στην οποία χτίζεται η διαδρομή του καθενός μας.

Μία έκφανση της ενασχόλησης με τα του κοινωνικού συνόλου είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πεδίο σημαντικό, όχι για να καλυφθούν οι αδυναμίες του κεντρικού κράτους, αλλά για να σχεδιαστεί με σωστό τρόπο η καθημερινότητα όλων και κυρίως για να σχεδιαστεί ο τρόπος με τον οποίο ένας τόπος θα επιδιώξει την ανάπτυξη, όποια έκφανση κι αν έχει αυτή. Μέσα από αυτή άλλωστε περνά το καλύτερο παρόν και φυσικά το ακόμα καλύτερο μέλλον, του τόπου μας, άρα και όλων μας.

Η Δωρίδα σήμερα δεν είναι στο σημείο μηδέν. Έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, όμως κανείς δεν αρνείται το ότι μπορεί περισσότερα. Με όραμα και σχέδιο, με γνώση και σωστό προγραμματισμό μπορεί να τα πετύχει, επενδύοντας στην φιλοπεριβαλλοντική ανάπτυξη, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τις όμορφες παραλίες της, τα απαράμιλλα βουνά της, τη μοναδική της λίμνη της, τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της, την ιστορία της, τον λαϊκό πολιτισμό της. Ταυτόχρονα όμως, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη δύναμη όλων μας, από όποιο μετερίζι κι αν βρισκόμαστε.

Η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δωρίδος αποτελεί τη συνέχεια της επί χρόνων ενασχόλησής μου με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της περιοχής (εν ενεργεία πρόεδρος του Απόλλωνα Ευπαλίου Tihio Race-εμπνευστής και μέλος της Διαχειριστικής Ομάδας του Radical Music Festival), τομείς στους οποίους, κατά κοινή ομολογία, έχουμε ήδη αφήσει, εγώ και οι πολύτιμοι συνεργάτες μου, έντονο το αποτύπωμά μας.

Αποδέχομαι την τιμητική πρόσκληση του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη να συμπορευτώ μαζί του αξιολογώντας ως πολύ σημαντική την έως σήμερα διαδρομή του στα ηνία του δήμου, με τα λάθη και τις παραλήψεις της, κυρίως όμως γιατί δεδομένων των συνθηκών η παράταξη «Δωρίδα για όλους» αποτελεί κατά την άποψή μου την καλύτερη πρόταση διοίκηση του τόπου μας. Μία πρόταση που δε θα θέσει σε κίνδυνο όλα όσα έχουν έως σήμερα επιτευχθεί, παράλληλα όμως πάνω σε αυτά θα οικοδομήσει την επόμενη μέρα.

Φίλες και φίλοι,

Στην έως σήμερα παρουσία μου στον τόπο μας υπήρξα οπαδός των έργων και δε σκοπεύω να εγκαταλείψω αυτή μου την επιλογή. Στόχος μου είναι μία Δωρίδα για όλους! Το εάν είμαι ικανός να το υπηρετήσω αφήνεται στην κρίση όλων σας…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button