Διεθνής επικαιρότητα

Η Μπαρτσελόνα διέκοψε τις σχέσεις της με τη Σεβίλη

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Μπαρτσελόνα με τη Σεβίλη, μετά την απόφαση της ομάδας της Ανδαλουσίας να μην στείλει διοικητικούς εκπροσώπους της στα επίσημα του «Montjuic» στο παιχνίδι των δύο κλαμπ για την 8η αγωνιστική της LaLiga, στο περιθώριο των νέων στοιχείων που έχουν βγει στο προσκήνιο γύρω απ’ την «υπόθεση Νεγκρέιρα».

Οι Καταλανοί σε πολύ σκληρή ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν πως διακόπτουν τις σχέσεις τους με τη Σεβίλη, κάνοντας λόγο για ασέβεια και αδικαιολόγητη «επίθεση» απ’ τον σύλλογο της Ανδαλουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Μπαρτσελόνα θέλει να δείξει δημόσια τη δυσαρέσκειά της για μια αδικαιολόγητη και ακατάλληλη επίθεση από την Σεβίλη, μια ομάδα που αρνήθηκε να καθίσει στο τραπέζι στο θεσμικό γεύμα μεταξύ των διευθυντών πριν από τον αποψινό (σ.σ χθεσινό) αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο Estadi Olímpic Lluís Companys, ενώ εκπρόσωποί της αρνήθηκαν επίσης να παραστούν στα επίσημα.

Εκτός από αυτή την περιφρόνηση, ο σύλλογος της Ανδαλουσίας έστειλε μια δήλωση στο κοινό στην οποία δείχνει “ αγανάκτηση και απόρριψη” για τις πρακτικές που χρησιμοποίησαν πρώην επικεφαλής της Μπαρτσελόνα που κατηγορούνται για την “ υπόθεση Νεγκρέιρα” ανακοινώνοντας την απουσία της απ’ τα επίσημα του γηπέδου. Η Μπαρτσελόνα κατανοεί ότι πρόκειται για επίθεση κατά του καταλανικού θεσμού.

Η υπόθεση Νεγκρέιρα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για τέτοιες ενέργειες, καθώς η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε πολύ πρόωρη φάση έρευνας και η τοποθέτηση της Σεβίλης προδικάζει σαφώς γεγονότα που, σε καμία περίπτωση, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η δικαστική απόφαση που κοινοποιήθηκε χθες δεν τροποποιεί με κανέναν τρόπο την πραγματική και νομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα στη διαδικασία. Είναι νομικά πολύ συζητήσιμο. Δεν καθίσταται τεκμηριωμένη αποδεικτική δραστηριότητα και θα προσβληθεί αρμοδίως από το κλαμπ.

Πρόκειται για επίθεση κατά του καταλανικού θεσμού και μία απαράδεκτη στάση. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, παρενέβη ήδη πριν από μήνες σε έκτακτη συνέλευση της LaLiga, μίλησε ανοικτά για αυτή την υπόθεση κι έδωσε κάθε είδους εξηγήσεις και διευκρινίσεις για το θέμα.

Η ενέργεια της Σεβίλης είναι επίσης εντελώς απαράδεκτη δεδομένου ότι αφενός αναφέρει το τεκμήριο αθωότητας και αφετέρου αρνείται την άσκησή της απ’ την Μπαρτσελόνα στη δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεδομένης αυτής της απαράδεκτης και αδικαιολόγητης θέσης της Σεβίλης, η Μπαρτσελόνα θεωρεί πως διακόπτονται όλες τις σχέσεις με τον θεσμό της Σεβίλης, εφόσον δεν διορθώσει την τρέχουσα θέση της».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button