ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Νηπιαγωγείο κινδύνευσε με έξωση – Παράταση έως τον ερχόμενο Ιούνιο – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Με… έξωση κινδύνευσε νηπιαγωγείο στον Βόλο που λειτουργεί σε μισθωμένο κτίριο. Για τη σχολική μονάδα, ο Δήμος είχε κινήσει διαδικασία δημοπρασίας, πλην όμως δεν μπόρεσε να βρει νέα στέγη.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το 15ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας έστειλε εξώδικο στον Δήμο Βόλου τον περασμένο Μάρτιο για την παράδοση του κτιρίου.

Το νηπιαγωγείο στεγάζεται στο συγκεκριμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Ευβοίας από το 1995. Πρόκειται για κτίριο 90τ.μ. για το οποίο καταβάλλονταν μηνιαίο μίσθωμα ύψους 278,80 ευρώ.

Από τον δήμο Βόλου είχε κινηθεί διαδικασία μειοδοτικής δημοπρασίας για τη μίσθωση κτιρίων για λογαριασμό των 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Αγχιάλου, 15ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας 11ου, 21ου, 13ου και 15ου Νηπιαγωγείου Βόλου. Για το 15ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, το 22ο Νηπιαγωγείο Βόλου και το 15ο Νηπιαγωγείο Βόλου δεν υπήρχε συμμετοχή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη δημοπρασία και έτσι κηρύχτηκε άγονη η δημοπρασία.

Τον περασμένο Μάριο, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που στεγάζεται το 15ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, ζητούσε να του αποδοθεί το κτίριο έως και τα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Ωστόσο, μετά από διαπραγμάτευση συναίνεσε στην παράταση του μισθώματος για ένα ακόμη σχολικό έτος έως και τέλος Ιουνίου του 2024.

Μάλιστα, ο Δήμος Βόλου, δεδομένου ότι δεν μπορεί να βρει άλλο κτίριο με συγκεκριμένα κριτήρια στην περιοχή για τη στέγαση του νηπιαγωγείου, συμφώνησε στην αύξηση του μισθώματος σε 350 ευρώ τον μήνα.

Πρόσληψη 155 καθαριστριών

Στο μεταξύ την πρόσληψη 155 καθαριστριών για τις ανάγκες καθαριότητας στις σχολικές υποδομές που ανήκουν στα διοικητικά του όρια αποφασίζει ο Δήμο Βόλου, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων της χωρικής του αρμοδιότητας, σύμφωνα με το οποίο, προτείνεται η πρόσληψη 83 ατόμων με ημερήσια απασχόληση 5,5 ωρών και 72 ατόμων με ημερήσια απασχόληση 3 ωρών, δηλαδή σύνολο ατόμων 155 και συνολικό αριθμό ανθρωποωρών 672,5.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button