Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Μ. Βαρβιτσιώτης από τη Μυτιλήνη: “Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα” (βίντεο)

Την έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέπτεται από το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουλίου, ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του, το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και τα σκάφη του Λιμενικού που βρίσκονταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι, όπου και συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη και τα στελέχη του Λιμενικού που επιχειρούν στην ακτογραμμή των θαλασσίων συνόρων.

Σε δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος τα οποία και ευχαρίστησε, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της και σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Έχοντας υπηρετήσει και στο παρελθόν στο Υπουργείο Ναυτιλίας έχω απεριόριστο σεβασμό στα στελέχη του Λιμενικού με τον τρόπο που επιτελούν τα καθήκοντά τους. Το Λιμενικό Σώμα έχει εξελιχθεί με νέα μέσα και θα συνεχίσουμε να το εξοπλίζουμε και στο μέλλον ώστε οι άνδρες και οι γυναίκες που το υπηρετούν να μπορούν να κάνουν το καθήκον τους».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης στη συνέχεια μετέβη στο κτίριο Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής), όπου έγινε ενημέρωση πολιτικής ηγεσίας ΥΝΑΝΠ για θέματα αρμοδιότητας ΓΓΑΙΝΠ, παρουσία προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων Ενημέρωση πολιτικής ηγεσίας ΥΝΑΝΠ για θέματα αρμοδιότητας ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ θ’ ακολουθήσει σύσκεψη με φορείς και αρχές της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνοδεύεται από τον Υφυπουργό Ιωάννη Παππά, τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, και τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button