ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Με την Κρήτη (μας) ρε «γ…»

Το συμπέρασμά μου είναι ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα, αλλά παρά ταύτα αισιόδοξο για την τελική έκβαση αν είμαστε, οι περισσότεροι τουλάχιστον, με την Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα μας, και όχι με την πάρτη μας

Στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο εκδόθηκε μετά την επίσκεψη του αρμόδιου υφυπουργού κ. Ταχιάου στην Περιφέρεια με αφορμή τα εκτελούμενα έργα, ενώ αναφέρεται στην ακροτελεύτια παράγραφο αυτού ότι ο κ. Αρναουτάκης «στη σύσκεψη υπογράμμισε την αναγκαιότητα των έργων υπογειοποίησης στη σύνδεση του Ηρακλείου με το ΒΟΑΚ», δεν κάνει καμιά αναφορά στην απάντηση που δόθηκε στον κυβερνήτη της Κρήτης από τον κύριο υπουργό.

Αντίθετα, το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας έκρινε πιο σημαντικό να αναφέρει με έμφαση ότι «με τον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, είναι βέβαια πολύ διεκδικητικός, αλλά ως αυτοδιοικητικός αντιλαμβάνομαι το πώς βλέπει τον τόπο του και πως αγαπάει την πατρίδα του»!!!

Ο κύριος υφυπουργός, όπως γνωρίζω εξ ιδίας αντιλήψεως – είχα την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά και με αμοιβαία ειλικρίνεια και αρκούντως ζωηρά, στο γραφείο του δημάρχου, με τον ίδιο και τους στενούς συνεργάτες του – αναγνώρισε ευθέως και ευθαρσώς το λάθος της μελέτης χάραξης, δε γνώριζε (κανείς δεν τον ενημέρωσε πριν από τη συζήτηση στον Δήμο) ότι έχουν κατατεθεί αιτήσεις ακυρώσεως από τους Δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, υποσχέθηκε ότι θα δει σοβαρά το πρόβλημα και πως θα ξανάρθει στο Ηράκλειο, χωρίς όμως να δεσμευτεί – εύλογο και υπεύθυνο σε αυτό το στάδιο – αλλά τουλάχιστον κατάλαβε και αναγνώρισε ότι το πρόβλημα είναι όχι μόνο σοβαρό, αλλά πρωτόγνωρο και αδιανόητο να περνά κλειστός αυτοκινητόδρομος μέσα από την πόλη, χαρακτηρισμένος μάλιστα ως αστικός (!!!) από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του έτους 2003.

Το συμπέρασμά μου είναι ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα, αλλά παρά ταύτα αισιόδοξο για την τελική έκβαση αν είμαστε, οι περισσότεροι τουλάχιστον, με την Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα μας, και όχι με την πάρτη μας.

Ιδού το μεγάλο διακύβευμα για την Περιφέρεια Κρήτης και τη νέα περιφερειακή Αρχή. Για την Κρήτη μας ρε «γ…»).

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button