ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Με λαμπρές τιμές η υποδοχή της Εικόνας Παναγία Κυρία Ελέους Επισκοπιανής (vid)

Η υποδοχή του αντιγράφου της εικόνας θα γίνει με λαμπρές τιμές την Πέμπτη 13 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα στην ενορία Πισκοπιανού του Δήμου Χερσονήσου, όπου θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου

  • Μετά από 354 χρόνια η επιστροφή της εικόνας
  • Όλα έτοιμα για την επίσημη υποδοχή της εικόνας

Επαναπατρίζεται η εικόνα της Παναγίας Κυρία Ελεούσα «Επισκοπιανή», για πρώτη φορά στην Κρήτη, όπου και θα εναποτεθεί εντός του Ενοριακού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Η υποδοχή του αντιγράφου της εικόνας θα γίνει με λαμπρές τιμές την Πέμπτη 13 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα στην ενορία Πισκοπιανού του Δήμου Χερσονήσου, όπου θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Ο εφημέριος της Ενορίας Πισκοπιανού εξέφρασε την ικανοποίηση του, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός.

Το 1648 με την κατάκτηση της Κρητικής υπαίθρου από τους Τούρκους, η εικόνα μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο για να προφυλαχθεί ενώ 19 χρόνια μετά ευσεβείς Χριστιανοί μετέφεραν το σημαντικό κειμήλιο στη Ζάκυνθο.

Η ενορία Πισκοπιανού μερίμνησε για τη δημιουργία αντιγράφου της εικόνας ενώ η υποδοχή της θα γίνει στην ανατολική είσοδο της Ενορίας.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button