Κραυγή αγωνίας για Βαμβακουργία – Υπαρκτός ο φόβος πυρκαγιάς και όχι μόνο
Με «ζούγκλα του Αμαζονίου» παρομοιάζουν τη Βαμβακουργία οι κάτοικοι της συνοικίας και καλούν τους αρμόδιους φορείς, στην κυριότητα των οποίων έχει περιέλθει το ακίνητο της πάλαι πότε στιβαρής βιομηχανίας, να λάβουν μέτρα καθαρισμού και όχι μόνο.
Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου σήμανε συναγερμός για φωτιά που είχε ξεσπάσει εντός του εξωτερικού χώρου του παλιού εργοστασίου. Τότε, η φωτιά σβήστηκε άμεσα πριν προλάβει να πάρει δραματικές διαστάσεις. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται.
Τα δέντρα και η βλάστηση εντός της βαμβακουργίας μπορούν πολύ εύκολα να αποτελέσουν εστία πυρκαγιάς και ζητούν τον εξωραϊσμό του χώρου, που έχει καταστεί εστία μόλυνσης.
Η πυκνή βλάστηση έχει ως αποτέλεσμα επίσης την εμφάνιση τρωκτικών και φιδιών, που στα όρια της πόλης έχουν βρει ένα «πράσινο καταφύγιο. Τα περιστατικά εμφάνισης φιδιών ακόμη και αυλές σπιτιών είναι πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα, με τους ειδικούς να συστήνουν τον καθαρισμό των αυλών και των παρατημένων οικοπέδων, προκειμένου να αποτραπούν οι εμφανίσεις τους.
Κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για το… δάσος που έχουν δίπλα στο σπίτι τους και ζητούν άμεση παρέμβαση.
«Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, είναι και θέμα ασφάλειας. Ζούμε κυριολεκτικά δίπλα σε ένα δάσος χόρτων με τον κίνδυνο τόσο από πυρκαγιά όσο και από την επέλαση ερπετών μέσα στα σπίτια μας να είναι καθημερινός» δήλωσε αγανακτισμένη κάτοικος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Επιπροσθέτως να σημειωθεί πως το ακίνητο πολλές φορές έχει μετατραπεί σε άντρο περιθωριακών, που βρίσκουν προσωρινή στέγη στα χαλάσματα των παλαιών κτιρίων του εργοστασίου.
«Καθημερινά βλέπουμε πεταμένες σύριγγες. Είναι γνωστό σε όλη την περιοχή ότι η Βαμβακουργία αποτελεί σημείο συνάντησης τοξικομανών. Ζούμε με τον κίνδυνο δίπλα μας» ανέφερε η ίδια κάτοικος, θέτοντας ακόμη ζήτημα στατικότητας των κτιρίων του ακινήτου.
«Παρέες εφήβων μπαίνουν στη βαμβακουργία και εξερευνούν τον χώρο. Κρύβονται στα δέντρα και το πιο επικίνδυνο είναι ότι έχουν βρει τρόπο και ανεβαίνουν στα κτίρια των εγκαταστάσεων, τα οποία, όμως τελούν υπό κατάρρευση. Αυτά είναι όλα σάπια. Τι θα γίνει αν βρεθούν τα παιδιά στο κενό; Δεν πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για την περίφραξη και την προστασία του χώρου;» διερωτήθηκε η ίδια.
Το θέμα της Βαμβακουργίας πάντως τέθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς το οίκημα αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου, με τον νέο πρύτανη να δηλώνει ότι θα κλείσει τον χώρο με περίφραξη «καθώς δημιουργούνται και προβλήματα ασφάλειας».
Πηγή: taxydromos.gr
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις