ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: Σοκαρισμένος στην Επιθεώρηση Εργασίας μετά το εργατικό ατύχημα ο 22χρονος (vid)

Ο 22χρονος νεαρός εργαζόταν ανασφάλιστος στην κουζίνα του ξενοδοχείου όταν σημειώθηκε το ατύχημα – Μετέβη στην Επιθεώρηση Εργασίας περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τα όσα εφιαλτικά εκτυλίχθηκαν

  • Στην επιθεώρηση Εργασίας ο 22χρονος εγκαυματίας
  • Εν ώρα εργασίας έπεσε πάνω του κατσαρόλα με καυτό λάδι
  • Μαζί με τη μητέρα του περιέγραψαν τον Γολγοθά του
  • Ψάχνει το αυτονόητο μετά την ανασφάλιστη εργασία στο ξενοδοχείο

Σοκαρισμένος και με τα τραύματα στην ψυχή του να μην έχουν επουλωθεί, ο 22χρονος ανασφάλιστος εργαζόμενος στον χώρο της κουζίνας ξενοδοχείου, o οποίος υπέστη εγκαύματα όταν η κατσαρόλα με το καυτό λάδι έπεσε από τα χέρια του, μετέβη στην Επιθεώρηση Εργασίας, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τα όσα εφιαλτικά εκτυλίχθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Ειδικότερα, στην Επιθεώρηση Εργασίας βρέθηκε σήμερα Τετάρτη, 5 Ιουλίου, ο νεαρός εργαζόμενος που πριν από μερικές ημέρες υπέστη σοβαρά εγκαύματα, σε ατύχημα που σημειώθηκε εν ώρα εργασίας, σε ξενοδοχειακή μονάδα των Μαλίων Ηρακλείου στην οποία δούλευε ανασφάλιστος.

Ο 22χρονος νεαρός μετέβη στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου μαζί με τη μητέρα του αλλά και τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου Νίκο Κοκολάκη. Όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV ο κ. Κοκολάκης, βρισκόμαστε πλέον αν αναμονή του πορίσματος της Επιθεώρησης.

Φωτ. neakriti.gr

Εξοργισμένη παρουσιάστηκε η μητέρα του νεαρού εγκαυματία. Η κ. Μαρίνα Φαμπρικαράκη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι νιώθει «απογοήτευση και οργή!». Εξάλλου, πρόσθεσε ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το τι κάνει ο γιος της. «Κανείς… από τη στιγμή που έγινε το ατύχημα και μετά… κανένας δεν ενδιαφέρθηκε έστω από απλή ανθρωπιά για το πως είναι αυτό το παιδί! Ατυχήματα θα συμβαίνουν πάντα στις δουλειές. Το θέμα είναι οι αρμόδιοι να «τρέχουν» τα παιδιά και να τα έχουν καλύψει μ  όλα τα νόμιμα που χρειάζεται. Να μην κοιτούν μόνο την επιχείρηση, αλλά να κοιτάνε και την υγεία, τον άνθρωπο τον ίδιο!» επεσήμανε  η κ. Φαμπρικαράκη, η πρόσθεσε ότι πάνω από όλα θέλει να γίνει καλά το παιδί της. «Πρωτίστως θέλω να γίνει καλά το παιδί κι έπειτα να μπορέσει ο κάθε άλλος εργαζόμενος να έχει τα νόμιμα και να μην πάθει ότι έπαθε το παιδί μου. Ο γιος μου ακολουθεί μια ρουτίνα που έχει να κάνει με τα χέρια και το πρόσωπο. Βάζει ειδικές κρέμες κι είμαστε μέσα στο σπίτι συνέχεια καθώς δεν πρέπει να έχει επαφή με το φως (από έξι μήνες μέχρι ένα χρόνο)».

«Μετά το ατύχημα τον έβαλαν μέσα στο χασαπειό (όπως το λένε) επειδή είχε κλιματισμό. Κι αναρωτιέμαι σαν μάνα: Σε όλο το ξενοδοχείο μόνο εκεί είχε κλιματισμό; Οποιοδήποτε μικρόβιο θα μπορούσε να πάρει το παιδί εκεί με ανοικτά τραύματα» ανέφερε η κ. Φαμπρικαράκη η οποία ευχαρίστησε τόσο τον κ. Κοκολάκη που όπως είπε στάθηκε στο γιο της από την πρώτη στιγμή, αλλά και σε όλο τον κόσμο, τους «άσχετους ανθρώπους που δεν τους ξέρουμε καν και οι οποίοι σταματούν στο δρόμο για να μας πουν μια καλή κουβέντα».

22χρονος
Φωτ. neakriti.gr

Η κ. Φαμπρικαράκη αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος της είπε ότι «θα επιληφθεί ο ίδιος προσωπικά το θέμα κι ότι δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι!».

Στο μεταξύ, ο κ. Κοκολάκης έκανε λόγο για απαράδεκτες τακτικές, ενώ τόνισε την ανάγκη στελέχωσης των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών. Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων έκανε λόγο για… ετεροχρονισμένη πρόσληψη -και απόλυση- του 22χρονου νεαρού! «Το ατύχημα έγινε 20 του μήνα (σ.σ. Ιουνίου). Ετεροχρονισμένα έγινε η πρόσληψη! Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου για να γίνει πρόσληψη 18 του μήνα, ενώ την ίδια μέρα (σ.σ. 30 Ιουνίου) έγινε απόλυση για 21 Ιουνίου. Από εκεί και πέρα ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας…», δήλωσε με νόημα ο κ. Κοκολάκης.

«Οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους κι επιτέλους να δικαιωθούν αυτοί άνθρωποι. Ζητάμε το αυτονόητο: Να στηρίξουν την οικογένεια ηθικά κι ότι άλλο χρειαστεί, οικονομικά για άμεση αποκατάσταση της υγείας του εργαζόμενου, και να σταθούν δίπλα του όπως έπρεπε να έχουν κάνει από την πρώτη στιγμή. Πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Είμαστε εκείνοι οι εργαζόμενοι που προσφέρουμε έργο, ένα ποιοτικό τουριστικό προϊόν για να αναδεικνύουμε τη χώρα μας!» δήλωσε κλείνοντας ο κ. Κοκολάκης.

Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Ιουνίου στο χώρο κουζίνας ξενοδοχείου στα Μάλια Ηρακλείου. Ο 22χρονος ανασφάλιστος εργαζόμενος υπέστη εγκαύματα όταν μια κατσαρόλα με καυτό λάδι έπεσε από τα χέρια του.

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button