ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κουνούπια και δυσοσμία «πνίγουν» την Αυλή (pics)

Ο άλλοτε ζωοδότης ποταμός έγινε τώρα υγειονομική «βόμβα»

Απελπιστική είναι η κατάσταση στο χωριό Αυλή του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να ανοίξουν τα σπίτια τους ή να καθίσουν στις αυλές τους καθώς είναι αντιμέτωποι με σμήνη κουνουπιών και αφόρητη δυσοσμία. Όπως διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια περιήγησης στην περιοχή ο Αυλιώτικος ποταμός έχει καταντήσει «υγρή χωματερή» αφού τα νερά του είναι γεμάτα ανεπεξέργαστα λύματα που προέρχονται από τον βιολογικό. 

Ο ποταμός που πηγάζει από το Μιγκλίσι, βόρεια του χωριού, βρίσκεται στα Ανατολικά της Αυλής και καταλήγει στον ποταμό Αναποδάρη. Η δυσοσμία είναι απίθανη στην περιοχή. Σμήνη κουνουπιών κατακλύζουν το χωριό με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους.

Όπως οι ίδιοι λένε δεν μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες τους και τα παράθυρά τους καθώς τα διόλου συμπαθή έντομα εισβάλουν και τους κατατρώνε. Ούτε λόγος βέβαια να απολαύσουν την δροσιά της περιοχής σε μπαλκόνια και αυλές. Όσο για εμάς τους περιπατητές, η έκπληξη ήταν πραγματικά δυσάρεστη.

Μετά από μια απείρου κάλλους πορεία στην κρητική φύση, να συναντάμε αυτή την κατάσταση και μάλιστα σε ένα ποταμό που αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στην ευημερία της περιοχής. 

Οι φωτογραφίες δίνουν μια σαφή εικόνα της κατάστασης ωστόσο κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την υγειονομική βόμβα που έχει διαμορφωθεί εκεί αν δεν βρεθεί στις όχθες του Αυλιώτικου ποταμού.

Αυλή

Είναι επίσης πραγματικό κρίμα και για το ίδιο το χωριό μιας και η Αυλή είναι ένα γραφικό χωριό που σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην ενδοχώρα της Κρήτης, μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Νέοι άνθρωποι, μετακομίζουν στην περιοχή με τον πληθυσμό να βαίνει αυξανόμενος. Είναι χαρακτηριστικό πως στην απογραφή του 2022 η κάτοικοι του χωριού ήταν 686 όταν στην αντίστοιχη απογραφή του 2011 είχε συνολικά 259 κατοίκους.

Αυλή

Είναι επιτακτική η ανάγκη οι αρμόδιοι να σπεύσουν καθώς το πρόβλημα θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο από τον επερχόμενο καύσωνα.

Αυλή

 

Αυλή
Αυλή

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button