ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κίνδυνος να πουν το νερό… νεράκι στο Ρέθυμνο – Ανησυχία για δύο περιοχές (vid)

Η δημοτική επιχείρηση επιχειρεί να κάνει κοινωνούς τους πολίτες ζητώντας τους τι άλλο; Λογική χρήση του νερού προκειμένου να μη φτάσει η περιοχή να έχει εντελώς στερέψει στα τέλη του καλοκαιριού

  • Προβληματίζουν ο άνυδρος χειμώνας και το παλαιό δίκτυο
  • Ανησυχία για το Ατσιπόπουλο και την Λούτρα
  • Αγώνας δρόμου για τις βλάβες στην Λούτρα
  • Αναγκαία η εξοικονόμηση νερού από τους πολίτες

Κορυφώνεται η αγωνία στο Ρέθυμνο με φόντο το νερό και το φόβο ότι μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, να δημιουργηθούν εκτεταμένα προβλήματα στην υδροδόδτηση αν δεν υπάρξει συνεργασία των πολιτών και λογική χρήση. Ιδιαίτερα περιοχές όπως το Ατσιπόπουλο και η Λούτρα, γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθούν κάποιες βλάβες προκειμένου ο κίνδυνος αυτός να μην επαληθευτεί άμεσα.

Σε μια περιφερειακή ενότητα που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από μεγάλες πυρκαγιές και η ξηρασία δείχνει να αποτελεί μια πραγματικότητα, η συνεργασία των πολιτών μοιάζει μονόδρομος, προκειμένου η ύδρευση στην περιοχή να μην αντιμετωπίσει δραματικά προβλήματα. 

Το νερό νεράκι κινδυνεύουν να πουν περιοχές του Ρεθύμνου, υπό το βάρος μιας ακόμη περιόδου ξηρασίας που σε συνδυασμό με προβλήματα σε ότι αφορά γεωτρήσεις, σωλήνες και δίκτυο, καθιστούν επισφαλή την ομαλή υδροδότηση, αν δεν κινητοποιηθούν και δεν συμμετέχουν και οι πολίτες, ενεργά σε αυτή την διαδικασία. 

Μιλώντας στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου ανέφερε ότι με μια σειρά από ενημερώσεις είτε απευθείας σε κατοίκους με συγκεντρώσεις, είτε με φυλλάδια, αφίσες και ενημερωτικές επιστολές η δημοτική επιχείρηση επιχειρεί να κάνει κοινωνούς τους πολίτες ζητώντας τους τι άλλο; Λογική χρήση του νερού προκειμένου να μη φτάσει η περιοχή να έχει εντελώς στερέψει στα τέλη του καλοκαιριού. 

Περιοχές όπως το Ατσιπόπουλο και η Λούτρα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο επίφοβες με φόντο και τοπικά προβλήματα με γεωτρήσεις και δίκτυα. Μάλιστα στο Ατσιπόπουλο ήδη από σήμερα λειτουργεί και η Τρίτη γεώτρηση, που όμως αν στην πορεία αποδειχθεί ότι τραβάει νερό από τον ίδιο υδροφορέα με τις άλλες δύο, ίσως η εξέλιξη να μην είναι η επιθυμητή. 

Στη Λούτρα όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης άμεσα θα αποκατασταθούν κάποιες βλάβες στο δίκτυο με στόχο να αποκατασταθούν τα προβλήματα τα οποία ήδη υπάρχουν, σημειώνοντας ωστόσο πως οποιαδήποτε μέτρα και αν ληφθούν, η πραγματικότητα δεν θα αλλάξει αν δεν συμβάλουν με την πρακτική τους και οι πολίτες. 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button