Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Η Χορωδία Δωμάτιου Κοζάνης με τον σολίστ Γρηγόρη Βαλτινό ενθουσίασαν το κοινό της Άνδρου κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Η Χορωδία Δωμάτιου Κοζάνης συμμετείχε στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ της Άνδρου, ένα από τα πιο όμορφα νησιά του αιγαιοπελαγίτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων, για το μουσικό αφιέρωμα με τίτλο “Έλα γι’ απόψε…’’.

‘Γλυστρώντας’ οι φωνές τους πάνω στις νότες των μουσικών του ‘Ωδείου’ Δημόπουλου Κοζάνης και τους μουσικούς της ΜΟΥ.Σ.Α, ακολούθησαν τα χέρια της μαέστρου Έμης Τσιούρα Δημοπούλου και μάγεψαν το κοινό στο Ανοιχτό Θέατρο του νησιού, το βράδυ της 1ης Αυγούστου κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Οι επιλογές τραγουδιών των Αττίκ, Γιαννίδη, Σουγιούλ και Χαιρόπουλου, έδωσαν μια νοσταλγική νότα στη βραδιά ταξιδεύοντας τον κόσμο στα μέσα του περασμένου αιώνα.

Ακούστηκαν τραγούδια “Λίγες καρδιές αγαπούνε”, “Πόσο λυπάμαι”, “Ας ερχόσουν για λίγο” κ.ά.

Το μαγικό ταξίδι ολοκλήρωσε με την αισθησιακή φωνή του, ο σολίστ και διακεκριμένος ηθοποιός,  Γρηγόρης Βαλτινός  τόσο με τις αφηγήσεις όσο και με την ερμηνεία του, στα τραγούδια.

Η υπέροχη φιλοξενία των Ανδριωτών και η ευγενική τους παρουσία δημιούργησαν ευχάριστο κλίμα και προοπτικές για μελλοντικές συνεργασίες, όπως εξέφρασαν  μέλη του Ωδείο Δημόπουλου «με λίγα λόγια η χορωδία δωμάτιου είχε μια καταπληκτική παρουσία, ίσως καλύτερη από κάθε παρουσία της μέχρι σήμερα εκπροσωπώντας επάξια πολιτιστικά και πολιτισμικά την περιοχή μας. Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες».

Τη διδασκαλία Μικτής Χορωδίας ΜΟΥ.Σ.Α. είχε η Αμαλία Τηνιακού, η εναρμόνιση – ενορχήστρωση ανήκει στον Δημήτρη Δημόπουλο και τη μουσική διεύθυνση υπογράφει η Έμη Τσιούρα – Δημοπούλου.

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του σκηνοθέτη και σεναριογράφου, Παντελή Βούλγαρη.

 

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button