ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Η Εθνική Νέων με Αποστολάκη βασικό 0-0 με την Ισλανδία

Στο τελευταίο της παιχνίδι στα γήπεδα της Μάλτας, στην τελική φάση του EURO 2023 η Εθνική Νέων έφερε ισοπαλία 0-0 με την Ισλανδία και μετά από τις δύο βαριές ήττες από Νορβηγία και Ισπανία, έκλεισε με ένα θετικό αποτέλεσμα τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά.

Βασικός και σε όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Γιάννης Αποστολάκης, βγάζοντας μεγάλο πάθος στον αγωνιστικό χώρο, καθώς σε μεγάλο μέρος του αγώνα έπαιξε ως αριστερό μπακ, παρότι η φυσική του θέση είναι στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Οι Ισλανδοί στο δεύτερο ημίχρονο πίεσαν περισσότερο, καθώς γνώριζαν ότι με νίκη και απώλεια της Νορβηγίας στο άλλο παιχνίδι είχαν ελπίδες πρόκρισης, αλλά η Ελλάδα έφερε 0-0 και οδήγησε και εκείνους στον αποκλεισμό.

Γενικά η Εθνική μας έπαιξε για να μη χάσει, όχι για να κερδίσει. Λογικό, αφού θα ήταν βαρύ το πλήγμα να φύγει με μηδενική συγκομιδή από τη Μάλτα. Ο ένας βαθμός που –τελικά- κατέκτησε απόψε της έδωσε τουλάχιστον την 7η θέση στην τελική κατάταξη, μπροστά από τη διοργανώτρια Μάλτα. 

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου μεταξύ Ισπανίας και Νορβηγίας ολοκληρώθηκε επίσης ισόπαλο 0-0, ένα αποτέλεσμα που εντέλει ευνόησε και τις δύο ομάδες, που προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του EURO 2023.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Τάσος Θέος): Μοναστηρλής, Κεραμίτσης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Σπυράκος, Αποστολάκης, Τσίκος (84΄ Κωττάς), Νικολάου (74΄ Συμεωνίδης), Γκούμας (66΄ Σμυρλής), Κυριόπουλος (74΄ Γεωργιάδης), Τζίμας (84΄ Γκολφίνος)

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Ίνγκι Σκούλασον): Πέτερσον, Κρίστιανσον, Ανταλτσένινσον, Ρόμπερτσον, Κάρλσον (65΄ Μπιάρνασον), Ε.Γκούντουμντσον, Γιόρουντσον, Τορστέινσον (78΄ Άντρεσον), Νόκβασον (65΄ Χάραλντσον), Μπρινγιόλφσον (58΄ Τόρνταρσον), Μπίργκισον (58΄ Τόρκελσον)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button