ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ζήτησαν να δοθεί τέλος στην εκμετάλλευση των αλόγων στα Χανιά (vid, pics)

Την κατάργηση των αμαξών στο παλιό λιμάνι των Χανίων και το τέλος της εκμετάλλευσης των αλόγων ζητούν φιλοζωικές οργανώσεις. Με αφορμή την πανελλήνια αγανάκτηση που προκάλεσε ο θάνατος του αλόγου στην Κέρκυρα, μέλη φιλοζωικών σωματείων πραγματοποίησαν το μεσημέρι μηχανοκίνητη πορεία που κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης.

Να δοθεί τέλος στην εκμετάλλευση των αλόγων στα Χανιά για οικονομικούς και τουριστικούς λόγους ζήτησαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων που το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο.

Εξέφρασαν την αντίθεση τους στο έθιμο με τις άμαξες που είναι ταυτισμένο με το γραφικό χαρακτήρα του παλιού λιμανιού, πλην όμως όπως είπαν, θα πρέπει τουλάχιστον να τηρείται υπό προϋποθέσεις.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις θέτουν θέμα κατάργησης των αμαξών στο παλιό λιμάνι αλλά στην παρούσα φάση ζητούν η αφετηρία να μεταφερθεί σε σημείο σκιερό, τις μέρες που η θερμοκρασία είναι πάνω από τους 30 βαθμούς οι άμαξες να ακινητοποιούνται όπως επίσης να υπάρχει μείωση του ωραρίου.

Τα φιλοζωικά σωματεία κατήγγειλαν συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τα άλογα επισημαίνοντας ότι καθ’ όλη την τουριστική περίοδο οι άμαξες σταθμεύουν σε σημεία με υψηλές θερμοκρασίες,

Η φιλοζωική κοινότητα της χώρας διεκδικεί την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου για τα άλογα και με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην Κέρκυρα επαναφέρει την ανάγκη αλλαγή του πλαισίου για τη χορήγηση αδειών σε αμαξάδες.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button