Διεθνής επικαιρότητα

Καιρός: Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας

Ξεκίνησε από το μεσημέρι της Παρασκευής η επέλαση της κακοκαιρίας που αναμένεται να παραμείνει στη χώρα μας για τις επόμενες τρεις ημέρες, μέχρι και την Κυριακή.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχίσει να πλήττει πολλές περιοχές της χώρας και τις επόμενες ώρες, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα. Θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην Αττική, θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες έως και το βράδυ της Παρασκευής 10/11.

Η βροχόπτωση της Παρασκευής έχει καταταχθεί στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η κατηγοριοποίηση αναφέρεται στη χώρα ως σύνολο και ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και συνιστάται προσοχή.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής 10/11 καθώς και οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μαύρες και λευκές κουκίδες σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μικρού μεγέθους ενώ με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μεγαλύτερου μεγέθους.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν στις εξής περιοχές:

  • Στο Ιόνιο (περιοχή Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης – Λευκάδας) και στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως Αχαΐα – Ηλεία).
  • Στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια (κυρίως στα κεντρικά και νότια).
  • Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Λέσβος, Λήμνος, Χίος, το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο.

Το Σάββατο η κακοκαιρία θα επηρεάσει:

  • Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο – Σάμο), το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών – Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.
  • Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη.
  • Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προβλέπει ακόμα τα εξής:

  • Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από αύριο το πρωί (11/11) μέχρι αργά το απόγευμα.
  • Επισημαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής (12/11) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13/11) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Δείτε Live την εξέλιξη της Κακοκαιρίας

Μεσσηνία: Έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Τριφυλίας

Λίγο πριν το μεσημέρι σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση στην Μεσσηνία με συνοδεία ισχυρών ανέμων.

Ιδιαίτερα έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και τον δήμο Καλαμάτας λίγο μετά τη 1:30 σήμερα το μεσημέρι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για πτώσεις δέντρων αλλά και υλικών από πολυκατοικίες, σε αρκετές περιοχές της πόλης.

Ένα μεγάλο δέντρο έχει πέσει και στο οδόστρωμα στην Μικρή Μαντίνεια (στο ύψος του Τουριστικού), με αποτέλεσμα να είναι κλειστός ο κεντρικός παραλιακός δρόμος από και προς την Καλαμάτας, από Παλιόχωρα και Ακρογιάλι.

Καταιγίδα στην Αργολίδα με δυνατό αέρα και βροχή – Έπεσαν δέντρα – Πλημμύρισαν δρόμοι

Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε και την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου και του Άργους το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου.

Ο δυνατός αέρας συνοδευόμενος από ισχυρή βροχή και χαλάζι έπληξε πολλές περιοχές της Αργολίδας. Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και κεντρικά σημεία στις δύο πόλεις μετατράπηκαν σε λίμνες. Επίσης ο δυνατός αέρας έριξε δέντρα και κλάρες σε Ναύπλιο, Άργος, Μύλους, Λυγουριό, Τροιζηνία και σε άλλα διάσπαρτα σημεία με την Πυροσβεστική να επιχειρεί το κόψιμό των κορμών. Προβλήματα με εισροή υδάτων παρουσιαστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις σε σπίτια και γραφεία.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button