Διεθνής επικαιρότητα

Ισραηλινός στρατός: Εξαρθρώθηκε η στρατιωτική δομή της Χαμάς στη βόρεια Γάζα

Την εξάρθρωση της «στρατιωτικής δομής» της Χαμάς στη βόρεια Γάζα ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός αποκαλύπτοντας ότι και σκότωσαν σχεδόν 8.000 μαχητές.

Ο στρατός κατέσχεσε επίσης δεκάδες χιλιάδες όπλα σε αυτήν την περιοχή και εκατομμύρια έγγραφα, δήλωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων: «Εστιάζουμε τώρα στην εξάρθρωση της Χαμάς στο κέντρο και στον νότο της Λωρίδας της Γάζας», πρόσθεσε.

«Θα το κάνουμε αυτό διαφορετικά … χρειάζεται χρόνος, δεν υπάρχει σύντομος δρόμος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, καθώς ο πόλεμος εισέρχεται την Κυριακή (7/1), στον τέταρτο μήνα του.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ενώ παραμένει ανοικτό το μέτωπο με το Λίβανο. Το Ισραήλ έπληξε διάφορους στόχους στο νότιο Λίβανο, μετά από μπαράζ από επιθέσεις με ρουκέτες της Χεζμπολάχ.

Σε ανακοίνωσή του το Τελ Αβίβ είπε ότι στοχοθετήθηκαν μια «τρομοκρατική ομάδα, μια τοποθεσία εκτόξευσης, στρατιωτικά κτίρια και τρομοκρατικές υποδομές».

Σε μία άλλη είδηση επτά Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στην Χαν Γιουνίς, μεγάλη πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το σπίτι ανήκει στην οικογένεια Αλ-Ναμπρίς, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι της υγείας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button