ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Πλημμυρισμένα εκατοντάδες σπίτια στις Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι των Κοινοτήτων του Δήμου Καρδίτσας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο στις Κοινότητες της πεδινής ζώνη όπου η συγκέντρωση των νερών εντός των οικισμών ήταν μεγάλη και σε κάποια ξεπέρασε το 1 μέτρο!

Σε πρωινή επικοινωνία μας με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και από την εικόνα που είχε ο ίδιος από την επικοινωνία του με τους Προέδρους τα σημαντικότερα προβλήματα φαίνεται ότι δημιουργήθηκαν στις Κοινότητες της Καρδιτσομαγούλας του Προδρόμου, του Μακρυχωρίου, του Αγίου Θεοδώρου, της Μυρίνης και του Σταυρού όπου πολλά σπίτια πλημμύρισαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έμειναν αλώβητα και σπίτια σε άλλες Κοινότητες όπως το Ρούσσο και το Παλαιοκκλήσι.

Σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο της Καρδιτσομαγούλας κ. Χρ. Λιάκο μας ενημέρωσε ότι το νερό σε σημεία του χωριού ξεπέρασε το 1 μέτρο και η συνολική εικόνα είναι ότι τ σπίτια που πήραν νερό είναι εκατοντάδες. Πολλοί διανυκτέρευσαν και στο σχολείο που διατεθηκε γι’ αυυτό το σκοπό ενώ πραγματοποποιήθηκαν και πολλοί απεγκλωβισμοί. Τα νερά έχουν υποχωρήσει σημαντικά αλλά στην περιφέρεια της κοινότητα προς τη βόρεια πλευρά τα επιφανειακά νερά συνεχίζουν να ανεβαίνουν

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημ. Αραμπατζής μας μετέφερε ανάλογη εικόνα και για τον Πρόδρομο όπου βρίσκεται το σπίτι του με το νερό στο χωριό να ξεπερνά τις πρώτες πρωινές ώρες το 1, 20 πολλά σπίτια να έχουν πλημμυρίσει, ενώ έγιναν και απεγκλωβισμοί με μηχανήματα. Η πρωινή εικόνα είναι πολύ καλύτερη με τη στάθμη των νερών να έχουν υποχωρήσει στους 40 πόντους περίπου.

Πηγή: karditsalive.net

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button