ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Διεκδικούν μετάλλιο σήμερα οι Έλληνες στο “World Boccia Heraklion Challenger” (vid.)

Σε εξέλιξη η διοργάνωση στο κλειστό στα «Δύο Αοράκια»

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται η δράση στο “World Boccia Heraklion Challenger” που αποτελεί προθάλαμο των Παραολυμπιακών αγώνων του Παρισίου και φιλοξενεί η πόλη του Ηρακλείου στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια». 
Σε ότι αφορά τα ατομικά αγωνίσματα, η αυλαία πέφτει σήμερα Τετάρτη με την διεξαγωγή των τελικών και τις απονομές.
Η ελληνική αποστολή τα έχει πάει περίφημα και έχει καταφέρει να αποσπάσει σπουδαίες προκρίσεις στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.
Αύριο Πέμπτη, η σκυτάλη θα δοθεί στα ομαδικά αγωνίσματα που η κάθε χώρα εκπροσωπείται από το δικό της ζευγάρι σε επί μέρους κατηγορίες, με τις απονομές να έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή, οπότε και θα πέσει η αυλαία της διοργάνωσης.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, το περιμέναμε πως και πως να γίνει αυτή η διοργάνωση στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι έχουμε τα προσόντα να διοργανώσουμε και μεγαλύτερες διοργανώσεις», δήλωσε στη «Ν.Κ» η Ελληνίδα παραολυμπιονίκης Άννα Ντέντα.
Όσον αφορά την παρουσία παιδιών από τα δημοτικά σχολεία Ηρακλείου στις κερκίδες, δήλωσε: «Έπαιζα και φώναζαν το όνομα μου, μου έδωσαν δύναμη και κέρδισα τον αγώνα».

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η Ελληνικη Παραολυμπιακή Επιτροπή, με πρωτοστάτη τον Γιώργο Καπελλάκη και σε συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ηρακλείου, έχει δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά από διάφορα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου να παρευρίσκονται στις κερκίδες του γηπέδου, ώστε να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το άθλημα του μπότσια.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε στη «Ν.Κ»: «Η διοργάνωση κυλάει κανονικά, οι αθλητές είναι ενθουσιασμένοι με την οργάνωση και την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ενώ αποτελεί ένα εγχείρημα με κοινωνικό αντίκτυπο στη χώρα. Θέλουμε να διαδώσουμε περισσότερο το άθλημα εδώ, ώστε να αποτελέσει αφορμή και για άλλες διοργανώσεις στο μέλλον».

Σήμερα οι τελικοί
Αναφορικά με την πορεία της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση, σήμερα Τετάρτη έξι αθλητές και αθλήτριες διεκδικούν μετάλλιο. Χρώμα Ελλάδας στον τελικό της κατηγορίας BC1 Ανδρών με τους Δημήτριο Κυριακίδη-Παναγιώτη Σουλάνη να τίθενται αντιμέτωποι. Την ίδια στιγμή, ο παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης αγωνίζεται στον τελικό της κατηγορίας BC3 απέναντι στον Σλοβάκο Boris Klohna και η παραολυμπιονίκης Άννα Ντέντα μάχεται για το χάλκινο μετάλλιο στη BC3 Γυναικών κόντρα στη Γαλλίδα Mathilde Troude. Τέλος, ο Νίκος Ντουμανόπουλος θα ανταγωνιστεί τον Βραζιλιάνο Eliseu Dos Santos για το χάλκινο στη BC4 Ανδρών, ενώ η Χρυσή-Μόρφη Μέτζου διεκδικεί το χρυσό στη BC4 Γυναικών.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button