ΚρήτηΤοπικές Είδησης

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0: Έβαλε το… χεράκι της η διαιτησία, «πλήρωσε» και τα δικά του λάθη!

Τα δικά του… παιδικά λάθη και μια διαιτητική απόφαση για… κλάματα, κόστισαν για τον ΟΦΗ στη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ηρακλείου έχασε 2-0 στο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής και παραμένει στην 10η θέση της Super League.

Στο πρώτο γκολ της «Ένωσης» από τον Πόνσε (28’), υπάρχει φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης του Πήλιου πάνω στον Φελίπε.

Ούτε ο Παπαπέτρου το υπέδειξε, ούτε ο Φωτιάς από το VAR μπήκε στον… κόπο να βοηθήσει το ρέφερι της αναμέτρησης για να δει τη φάση στο μόνιτορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι οι Κρητικοί έκαναν κάποιες ευκαιρίες, όμως έκαναν τραγικά λάθη στην άμυνα και το σκορ πήγε στο 3-0 (ένα ακόμη γκολ ο Πόνσε και το τελευταίο Φαν Βέερτ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (74′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74′ Φερνάντες), Άμραμπατ (74′ Ελίασον), Τσούμπερ (74′ Αραούχο), Πόνσε (85′ Φαν Βέερτ).

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Σωτηρίου, Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Τοράρινσον, Γκλάζερ (77′ Μεγιάδο), Γαγιεγος, Μπάκιτς (77′ Αποστολάκης), Μπάκου (65′ Ντίκο), Αμπάντα (46′ Ριέρα), Φελίπε (73′ Θεοδοσουλάκης).

Το “φιλμ” του αγώνα

1′ Ξεκίνησε η αναμέτρηση στην “OPAP Arena”. 

Συμπληρώθηκε το πρώτο 20λεπτο, με τον ΟΦΗ να έχει αντιδράσει καλά μέχρι τώρα στην προσπάθεια της ΑΕΚ να πιέσει ψηλά. Έχουν κερδίσει 5 κόρνερ οι γηπεδούχοι, όμως δεν έχει δημιουργηθεί καμία τελική μπροστά στις δύο εστίες. 

21′ Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με τον Σωτηρίου να αποκρούει σε κόρνερ την κεφαλιά του Πόνσε από τη μικρή περιοχή (ο Άμραμπατ έκανε τη σέντρα από δεξιά). 

24′ Ο Μπάκου προσπαθεί να γίνει απειλητικός απέναντι στον Στάνκοβιτς, όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΚ προλαβαίνει και απομακρύνει. 

28′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ 1-0: Ο Τσούμπερ φτάνει στην περιοχή του ΟΦΗ και πασάρει για τον Πόνσε, που πλασάρει εύστοχα για το 1-0. Ελέγχεται στο VAR η φάση, καθώς πριν γίνει κατοχής της μπάλας από τους γηπεδούχους, υπάρχει μαρκάρισμα στον Φελίπε στην άλλη περιοχή. Φαίνεται να υπάρχει παράβαση στον τρόπο που ο Πήλιος ανακόπτει τον Φελίπε, όμως ο Φωτιάς στο VAR και ο Παπαπέτρου έδειξαν σέντρα. 

40′ Ο Γκατσίνοβιτς πλασάρει από πολύ πλάγια θέση στη μικρή περιοχή, ο Σωτηρίου αποκρούει σε κόρνερ.

41′ Με πάσα εκτελέστηκε το κόρνερ, ο Γκατσίνοβιτς στέλνει τη μπάλα άουτ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ είναι πίσω στο σκορ με 1-0. Το γκολ της Ένωσης πάντως προέρχεται από μια φάση, που έχει προηγηθεί φάουλ στον Λουίζ Φελίπε στην άλλη περιοχή. Θα έπρεπε ο Παπαπέτρου να γυρίσει πίσω τη φάση, ενώ δεν βοηθήθηκε ούτε από τον Φωτιά που είναι στο VAR. 

46′ Ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Μία αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Ριέρα στη θέση του Αμπάντα. 

47′ Κίτρινη κάρτα στον Ριέρα.

52′ Σουτ του Κάλενς από μακρινή απόσταση, μπλόκαρε σταθερά ο Σωτηρίου. 

54′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Τοράρινσον κάνει το γύρισμα από αριστερά, πλασάρει από τη μικρή περιοχή ο Φελίπε και ο Στάνκοβιτς αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.

61′ Κούρσα του Γκατσίνοβιτς και σουτ από τα όρια της περιοχής, αποκρούει σε κόρνερ ο Σωτηρίου. 

65′ Αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Ντίκο στη θέση του Μπάκου. 

67′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ 2-0: Γρήγορη μετάβαση απο τους γηπεδούχους, ο Πόνσε με διπλή προσπάθεια στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, 2-0. Δεν λειτούργησε σωστά σ’ αυτή τη φάση η άμυνα του ΟΦΗ. 

73′ Νέα αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Θεοδοσουλάκης στο ματς αντί του Φελίπε. 

74′ Τέσσερις αλλαγές για την ΑΕΚ. Ο Αραούχο στη θέση του Τσούμπερ, Ελιάσον αντί του Άμραμπατ, Φερνάντες στη θέση του Γκατσίνοβιτς και ο Μάνταλος αντικαθιστά τον Πινέδα. 

77′ Κλείνει τις αλλαγές του ο Πέπε Μελ. Ο Μεγιάδο στη θέση του Γκλάζερ και ο Αποστολάκης αντί του Μπάκιτς. 

78′ Κίτρινη κάρτα στον Πήλιο. 

82′ Κίτρινη τώρα και για τον Μάνταλο. 

85′ Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ, με τον Φαν Βέερτ στη θέση του Πόνσε. 

86′ Διαγώνιο σουτ του Ντίκο από τη μικρή περιοχή, σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς.

85′ Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Εκτελέστηκε το κόρνερ από δεξιά, ο Ντίκο δεν καταφέρνει να στείλει τη μπάλα προς την εστία από πλεονεκτική θέση, δεύτερο σουτ από τον Γαγιέγος, η μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. 

92′ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ: Ο Παπαπέτρου δείχνει την άσπρη βούλα, σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Ελίασον. Η φάση ελέγχεται στο VAR. Πάει στο μόνιτορ ο διαιτητής. 

95′ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ: Ο Παπαπέτρου επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο και δείχνει ότι δεν υπάρχει πέναλτι.

96′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ 3-0: Τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλου, που μέσα στην περιοχή κάνει λάθος πάσα προς τον Σωτηρίου και ο Φαν Βέερτ πλασάρει σαν σε… προπόνηση για το 3-0. 

Τέλος του αγώνα, ήττα 3-0 για τον ΟΦΗ. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button