Διεθνής επικαιρότητα

Πέθανε ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τέρενς Ντέιβις

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Βρετανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τέρενς Ντέιβις, γνωστός για την ταινία «Distant Voices, Still Lives».

Ο Ντέιβις καθιερώθηκε με μια τριλογία ταινιών – Children, Madonna and Child, και Death and Transfiguration – στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λίβερπουλ, τα έργα του έχουν σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό στοιχείο.

Πέθανε στο σπίτι του μετά από σύντομη «περιπέτεια» με την υγεία του, όπως επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ του σε δήλωση, όπως μεταδίδει το BBC.

Το πιο πρόσφατο έργο του, το δράμα Benediction του Netflix, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό των Slow Horses, Τζακ Λόουντεν και τον Doctor Who, Πίτερ Καπάλντι, πραγματεύεται τη ζωή του ποιητή Σίγκφραϊντ Σασσούν.

Η ηθοποιός Άγκνες Ντέιν ενσάρκωσε τον Κρις Γκάθρι στη διασκευή του 2015 στο Sunset Song του Λούις Γκράσις Γκίμπον, με «φόντο» τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 2016, η σταρ του Sex And The City, Σίνθια Ντίξον, έπαιξε την ποιήτρια Emily Dickinson στο A Quiet Passion, το οποίο γράφτηκε και σκηνοθέτησε ο Ντέιβις.

Κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Κριτικής των Καννών για το Distant Voices, Still Lives – μια ταινία βασισμένη στις αναμνήσεις του από τη ζωή του Λίβερπουλ τη δεκαετία του 1940 και του 1950.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button