ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Στο δρόμο ο αιμοκαθαιρόμενος από το Νότιο Πήλιο – «Θα κάνω απεργία πείνας μέχρι να δικαιωθώ»

Ξεκίνησε χθες το πρωί, απεργία πείνας ο κ. Ευθύμης Σωτηρίου, αιμοκαθαιρόμενος, κάτοικος Κορόπης Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζει για το σπίτι του, με τις πέτρες που έχει τοποθετήσει ο γείτονας στον δρόμο.

Ο απεργός πείνας, βγήκε χθες το πρωί στο δρόμο κρατώντας πανό στο οποίο αναγράφονταν «Απεργία πείνας – Είμαι ΑμεΑ υπό αιμοκάθαρση – Δήμαρχε η ζωή μου είναι στα χέρια σου». Από το σημείο περνούσε αρκετός κόσμος, ενώ στο σημείο βρέθηκαν η Αστυνομία, καθώς επίσης, ο Δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός όσο και ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Διανέλλος που συζήτησαν με τον κ. Σωτηρίου για να βρεθεί λύση.

Ο κ. Σωτηρίου, επανέλαβε ότι δε θα σταματήσει την απεργία μέχρι να μάθουν παντού το πρόβλημά του και να δοθεί λύση. «Αυτό που ζητάω είναι να μην διακινδυνεύω τη ζωή μου. Να μπορώ να προσεγγίζω εγώ και η οικογένειά μου απρόσκοπτα στο σπίτι», δήλωσε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε «Χρειάζεται να διανύσω 1.200μ. για να φτάσω στο ασφαλτοστρωμένο κομμάτι του δρόμου. Περνάμε 19 ιδιοκτησίες για να φτάσουμε στο σπίτι μου». Ο κ. Σωτηρίου, ζητά είτε να ασφαλτοστρωθεί, είτε να πέσει τσιμέντο, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμος ο δρόμος στην οικία του.

Στο πλευρό του, φίλοι οι οποίοι όπως ανέφεραν στη «Θ» «Ο άνθρωπος αυτός αν πάθει κάτι, δεν μπορεί να προσεγγίσει ούτε ασθενοφόρο, ούτε πυροσβεστικό όχημα στο σπίτι του. Πριν λίγα χρόνια που χρειάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο, το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει και τον μεταφέραμε στα χέρια σε ημιλιπόθυμη σχεδόν κατάσταση μέχρι το φορείο».
Ο ίδιος κατήγγειλε ότι, ο γείτονάς του απαγόρευσε την πρόσβαση ακόμη και στη σύζυγο του κ. Σωτηρίου που θέλησε να του φέρει κάποια φάρμακα και σε φιλικά του πρόσωπα που θέλησαν να τον επισκεφτούν, ζητώντας τους να αφήσουν το αυτοκίνητό τους και να περπατήσουν μέχρι την οικία του.
“Δε θα σταματήσω τον αγώνα μου αν δεν μάθει όλος ο κόσμος τι περνάω και να δοθεί λύση” δηλώνει μεταξύ άλλων, ενώ λόγω της κατάστασης της υγείας του, υπάρχει ανησυχία από τους δικούς του ανθρώπους για την εξέλιξη.

Το θέμα που αποκάλυψε η «Θ», έχει συγκινήσει αρκετούς συμπολίτες.
Μάλιστα σε πλατφόρμες κι ομάδες σε μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν σχετικές αναρτήσεις όπως «Συμπολίτης μας ΑΜΕΑ κάνει αιμοκάθαρση καρδιακός και διαβητικός μένει σε ξύλινο σπιτάκι στην Μπούφα, η πρόσβαση του είναι ένας χωμάτινος δρόμος ούτε ένα μέτρο σε φάρδος και ο γείτονας θεωρεί σωστό να φράζει τον δρόμο με πέτρες μη έχοντας πρόσβαση ούτε αυτοκίνητο ,ασθενοφόρο η πυροσβεστικό σε περίπτωση ανάγκης. Αναγκάζεται να κατέβει σε απεργία πείνας εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για μια δίκαιη λύση θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του!!!Ας κάνει κάτι ο όποιος υπεύθυνος η πολιτεία η δεν ξέρω ποιος άλλος….Ας γίνουμε πιο άνθρωποι με ενσυναίσθηση γιατί αύριο μπορεί να τύχει κάτι σε εμάς ….Κρίμα!!!».

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button