ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Έλυσε κάβους η φρεγάτα | Neakriti

Πρόκειται για μια εκ των τριών φρεγατών πολλαπλών αποστολών, με το επιχειρησιακό της πλάνο να είναι απόρρητο

Απέπλευσε χθες Παρασκευή 7 Ιουλίου, το πρωί η εντυπωσιακή φρεγάτα “Λανγκεντόκ” του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού πολλαπλών αποστολών, με πλήρωμα αποτελούμενο από 150 ναυτικούς, η οποία είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 3 Ιουνίου, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες στο λιμάνι της πόλης.

Πρόκειται για μια εκ των τριών φρεγατών πολλαπλών αποστολών, με το επιχειρησιακό της πλάνο να είναι απόρρητο. Πάντως, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρούσε στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ συμμετέχει σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, έχοντας τη συνδρομή είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είτε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο γαλλικός στρατός προτιμά τα λιμάνια της Ελλάδας και της Κρήτης τα τελευταία 20 χρόνια, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, συνεισφέροντας σημαντικά και στην τοπική οικονομία.

Η “Λανγκεντόκ” διαθέτει υπερσύγχρονα ραντάρ, σύγχρονα οπλικά συστήματα, ταχύπλοα και ελικόπτερο, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό, συμμετέχει σε επιχειρήσεις τόσο για τη Γαλλία όσο και για τις συμμαχικές χώρες ανά τον κόσμο, έχοντας συνδρομή είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είτε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άντε και στις δικές μας!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button