ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Βόμβα» στο ΠΑΓΝΗ: Δεν εισάγονται τα τακτικά καρδιοχειρουργικά στη ΜΕΘ λόγω απολύμανσης – Οι πρώτες συνέπειες όσων είχε αποκαλύψει το neakriti.gr

Νέες εξελίξεις μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της ΜΕΘ, η οποία οφείλεται στην αναγκαία εδώ και αρκετούς μήνες, προγραμματισμένη απολύμανση

Μία μέρα μετά την αποκάλυψη του neakriti.gr, ότι κλείνουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για απολύμανση, άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες συνέπειες. Ήδη από σήμερα τα τακτικά καρδιοχειρουργικά περιστατικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εισάγονται στις ΜΕΘ, που σημαίνει ότι δεν λειτουργούν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr η κλινική Εντατικής θεραπείας από προχθές έως 16 Νοεμβρίου 2023 (με επιφύλαξη για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος) θα λειτουργεί με μειωμένο κατά το ήμισυ αριθμό νοσηλευτικών κλινών, με αποτέλεσμα η δυνατότητα νοσηλείας τακτικών χειρουργικών περιστατικών που χρήζουν μετεγχειριτική νοσηλεία στη ΜΕΘ να μειώνεται σημαντικά!

Διαβάστε επίσης ►Υγεία: Στο… δρόμο μένουν και οι φύλακες του ΠΑΓΝΗ

Διαβάστε επίσης ►ΠΑΓΝΗ: Μαζεύουν υπογραφές για τα αυτονόητα

Όπως είχε γράψει το neakriti.gr, η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της ΜΕΘ οφείλεται στην αναγκαία εδώ και αρκετούς μήνες, προγραμματισμένη απολύμανση. Πρόκειται για μία πάγια – ετήσια διαδικασία. Ωστόσο, αυτό τον προγραμματισμό έκαναν, τόσο καιρό; Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις για τις συγκεκριμένες ενέργειες ακολουθείται η ακόλουθη υπηρεσιακή οδός: Αίτημα του Διευθυντή ή Διευθυντεύοντος της Μονάδας ή του Τμήματος, για αναστολή λειτουργίας, προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Διαβιβαστικό της Διοίκησης του Νοσοκομείου με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου προς την 7η ΥΠΕ. Έγκριση ή απόρριψη του αιτήματος από την ΥΠΕ κ.ο.κ. Μία διαδικασία που αφορά σε ένα από τα πιο νευραλγικά πεδία του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως οι ΜΕΘ, δεν μπορεί να προγραμματίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί στοιχειωδώς για να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς που κρίνονται ότι χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ, ανεξαρτήτως ηλικίας και πάθησης και οι θεράποντες γιατροί να μην χάνουν την επαφή με τον ασθενή τους και να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν την μετεγχειρητική πορεία τους; Στην ελληνική πραγματικότητα η κατάσταση διαμορφώνεται διαφορετικά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button