ΘεσσαλίαΤοπικές Ειδήσεις

Νέο κρούσμα με φόλες στον Βόλο – Νεκρές δύο γάτες στην οδό Κασσαβέτη, καταγγέλλει η Φιλοζωική Ομάδα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι φιλόζωοι του Βόλου μετά από νέα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων στην καρδιά της πόλης. Σύμφωνα με επίσημη ανάρτηση της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, άγνωστος ή άγνωστοι τοποθετούν φόλες στην περιοχή της οδού Κασσαβέτη, και συγκεκριμένα στο τμήμα από την οδό Μαγνήτων έως την οδό Γαζή.

Όπως επισημαίνει η Ομάδα, τις τελευταίες ημέρες έχουν χαθεί δύο γάτες, τις οποίες φρόντιζαν εθελοντές της εδώ και χρόνια, με την τελευταία να εντοπίζεται νεκρή και με αφρούς στο στόμαένδειξη χαρακτηριστική δηλητηρίασης από τοξικά δολώματα.

Το φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο, καθώς, σύμφωνα με τη Φιλοζωική Ομάδα, είχαν γίνει σχετικές καταγγελίες και πριν από μερικούς μήνες, όταν κάτοικοι είχαν αναφέρει ότι γυναίκα εθεάθη να τοποθετεί ύποπτα δολώματα στην ίδια περιοχή, τις πρώτες πρωινές ώρες, και να απομακρύνεται τρέχοντας. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του δράστη, οι φιλοζωικές οργανώσεις τονίζουν ότι η χρονική και γεωγραφική σύμπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Η Φιλοζωική Ομάδα απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις βόλτες με τα ζώα τους, να επιβλέπουν στενά τα κατοικίδιά τους και να καταγγέλλουν άμεσα οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στην Αστυνομία.

«Πρόκειται για επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που απειλεί σοβαρά τα υπόλοιπα ζώα της περιοχής, αλλά και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ασφάλεια», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί ποινικό αδίκημα, και βάσει της νομοθεσίας προβλέπονται βαριές ποινές για τους δράστες. Η προστασία των αδέσποτων ζώων αποτελεί νομική και ηθική υποχρέωση, αλλά και ένδειξη του πολιτισμού κάθε κοινωνίας.

Τι να κάνετε αν δείτε ζώο που έχει φάει φόλα:

  1. Μην χάνετε χρόνο – κάθε δευτερόλεπτο μετράει.
  2. Καλέστε αμέσως κτηνίατρο. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμος, μεταφέρετε το ζώο το ταχύτερο δυνατό σε κτηνιατρική κλινική.
  3. Μην προσπαθήσετε να το ταΐσετε ή να του δώσετε νερό, ειδικά αν έχει σπασμούς – υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.
  4. Αν έχετε ενεργό άνθρακα ή ατροπίνη (και γνωρίζετε τη χρήση τους), μπορείτε να τα χορηγήσετε μόνο υπό καθοδήγηση κτηνιάτρου.
  5. Καταγράψτε το περιστατικό (φωτογραφίες, ώρα, σημείο, αποδεικτικά στοιχεία) και κάντε άμεση καταγγελία στην Αστυνομία. Ζητήστε να καταγραφεί το συμβάν και να ενημερωθεί το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Πώς αναγνωρίζεται ένα ζώο που έχει φάει φόλα:

  • Έντονη σιελόρροια ή αφροί στο στόμα
  • Σπασμοί, τρέμουλο, παράλυση
  • Έμετος, διάρροια, πολλές φορές με αίμα
  • Δύσπνοια, γρήγορη ή επιπόλαιη αναπνοή
  • Απώλεια συνείδησης σε προχωρημένο στάδιο

Μην αδιαφορείτε – Μην καλύπτετε.
Η σιωπή είναι συνενοχή. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν.

Για καταγγελίες: 100 (Άμεση Δράση) ή το τοπικό Α.Τ. της περιοχής σας.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button