Τα αδέσποτα της Μυτιλήνης- Βοήθεια από το Γεράκι Λακωνίας

Δυο εκπαιδευτικοί από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Μυτιλήνη ενώνουν τις δυνάμεις τους με την κοινότητα των μαθητών στο Γεράκι Λακωνίας με στόχο την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
Την δράση μικρών και μεγάλων που ξεκινά από το ανατολικό Αιγαίο και φτάνει στην Πελοπόννησο παρουσιάζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δήμητρα Λαχουρή.
Η δασκάλα Βάσω Χαμαλέλη, από το Γεράκι Λακωνίας, με καταγωγή από την Μυτιλήνη, αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων, που γιορτάστηκε στις 4 Απριλίου.

Στόχος να βρεθεί ένα ζεστό και φιλικό μέρος, μια οικογένεια για τα αδέσποτα. Μαζί με τον δάσκαλο Δημήτρη Χατζηγιαννάκη προωθούν την ιδέα της υιοθεσίας, αντί της αγοράς και ενημερώνουν τα παιδιά για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν παίρνοντας ένα ζώο.
Η προσπάθεια έλαβε διαστάσεις και οι μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης συνδέθηκαν διαδικτυακά με το δημοτικό σχολείο στο Γεράκι Λακωνίας.
Η Μήτρη Μαριέμη μητέρα μαθητή από το Γεράκι Λακωνίας, μιλά για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν τα παιδιά και πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση σε αυτήν την μικρή ηλικία για το πως θα εξελιχθούν ως ενήλικες.


Οι μαθητές σε Μυτιλήνη και Λακωνία ευαισθητοποιήθηκαν και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να δημιουργηθεί ένας διαφορετικός κόσμος των ζώων. Κατασκεύασαν μικρά αντικείμενα, τα οποία διαθέτουν σε ένα μπαζάρ και τα χρήματα τα προσφέρουν στην «Κιβωτό των αδέσποτων της Μυτιλήνης». Η εμπειρίες των μικρών παιδιών που μαθαίνουν για τα ζώα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αλλαγή νοοτροπίας και των μεγάλων.
Ωστόσο, τα περισσότερα από τα αδέσποτα προέρχονται από οικογένειες που αγόρασαν ένα κατοικίδιο για να αποκτήσουν τα παιδιά τους μια επαφή με τετράποδα και σύντομα αντελήφθησαν ότι ήταν μια υποχρέωση από την οποία ήθελαν να απαλλαγούν μικροί και μεγάλοι.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος