Ξαναζούν οι ανταρόλυκοι; – H πρώτη “αποεξαφάνιση” που έγινε ποτέ

Τα τρία κουτάβια, Remus, Romulus και Khaleesi, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας μίας εταιρείας βιοτεχνολογίας και μηχανικής, που έχει στόχο να επαναφέρει εξαφανισμένα είδη, στεγάζονται σε μυστική εγκατάσταση άγριας ζωής των ΗΠΑ
Πρώτη φορά μετά από 12 χιλιάδες χρόνια αντήχησε το γάβγισμα ενός ανταρόλυκου σε ένα ερευνητικό κέντρο της Αμερικής. Αυτό το ιδιαίτερο είδος λύκου είχε εξαφανιστεί από “προσώπου γης” ήδη από την εποχή των παγετώνων. Στις “εγκυκλοπαίδειες” αναφέρεται ως «εξαφανισμένο είδος λύκου που περιπλανιόταν στη Βόρεια Αμερική κατά την Πλειόκαινο Εποχή, περίπου δηλαδή πριν από 250.000 έως 10.000 χρόνια».
Τα στοιχεία από τα τελευταία απολιθώματά τους δείχνουν ότι εξαφανίστηκαν γύρω στο τέλος της εν λόγω εποχής, ενώ μείζονα ρόλο στην εξαφάνισή τους έπαιξε η κλιματική αλλαγή και ο ανταγωνισμός από άλλα αρπακτικά, συμπεριλαμβανομένων των πρώιμων ανθρώπων και των γκρίζων λύκων. Οι λύκοι αυτοί ήταν μεγάλοι σε μέγεθος (ζύγιζαν περισσότερα από 68 κιλά), με μεγάλους κυνόδοντες, με τις αναλύσεις του DNA να δείχνουν πως γενετικά διέφεραν από τους σύγχρονους λύκους. Δε μιλάμε λοιπόν για προγόνους των σημερινών λύκων, αλλά για μακρινά “ξαδέρφια” τους.
Τα τρία κουτάβια, Remus, Romulus και Khaleesi, είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας του κέντρου Colossal Biosciences, μία εταιρεία βιοτεχνολογίας και μηχανικής, η οποία έχει στόχο να επαναφέρει εξαφανισμένα είδη, όπως οι ανταρόλυκοι. Προς το παρόν στεγάζονται σε μυστική εγκατάσταση άγριας ζωής των ΗΠΑ, σε ένα καταφύγιο 2.000 στρεμμάτων με υψηλή ασφάλεια.
Αυτό το γεγονός αποτελεί την πρώτη “αποεξαφάνιση” που έγινε ποτέ.
Στη φωτογραφία βλέπετε τα δύο αγοράκια, τον “Ρωμύλο” και τον “Ρέμο”, τα οποία είναι 4 μηνών και ήδη ζυγίζουν 40 κιλά.
Η “Καλίσι” είναι ακόμη πολύ μικρή για να φωτογραφηθεί. Εν αντιθέσει με άλλα κουτάβια, που θες να υιοθετήσεις το ίδιο δευτερόλεπτο που τα βλέπεις (όπως συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση), τα συγκεκριμένα δεν τρέχουν να παίξουν και να αγκαλιαστούν με ανθρώπους. Και υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να τα αγκαλιάσουν.
Αν το όνομα του μικρού θηλυκού κουταβιού σάς θυμίζει κάτι, δεν έχετε άδικο. Ο συγγραφέας του “Game of Thrones”, μέσα από τα έργα του και τη σειρά που τα ακολούθησε, έφερε το ενδιαφέρον του κόσμου σε αυτό το είδος λύκου και μάλιστα χρηματοδότησε μεγάλο κομμάτι των ερευνών για να γίνει η “φαντασία”, από κάθε άποψη, πραγματικότητα.