Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου: Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο από το Μουσικό Σχολείο

Ενα ξεχωριστό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι θα παρουσιάσουν το βράδυ της Τρίτης, 8/8 στις 9.00 μ.μ. στον Αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Συκούση, στο ομώνυμο χωριό, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στο Μουσικό Σχολείο Χίου, στα πλαίσια του 7ου Μουσικού Φεστιβάλ.

Τον περασμένο Μάρτιο, με πρωτοβουλία του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου και κατόπιν πρόσκλησης της Κρατικής και Καθεδρικής Χορωδίας του Βερολίνου, το Μουσικό Σχολείο Χίου επισκέφθηκε το Βερολίνο, λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις και πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων μια συναυλία-αφιέρωμα στο ρεμπέτικο στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Βερολίνου (UdK).

Η επιλογή του ρεπερτορίου δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς με τον τρόπο αυτό οι μαθητές υπογράμμισαν το γεγονός ότι η Χίος, ήταν μία από τις πρώτες πόλεις υποδοχής των Σμυρνιών προσφύγων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και ως ένα χωνευτήρι μελωδιών μεταξύ ανατολής και δύσης φιλοξένησε αυτοδίδακτους μουσικούς της εποχής, που με τη σειρά τους σημάδεψαν τον σύγχρονο ελληνικό μουσικό ήχο.

Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του Μουσικού Σχολείου Χίου με το φεστιβάλ, από τον πρώτο κιόλας χρόνο διεξαγωγής του, οι μαθητές θα παρουσιάσουν αυτό το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο στο κοινό της Χίου.
Μάλιστα οι συντελεστές του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου θα παρουσιάσουν και ένα video έκπληξη στους μαθητές με στιγμές που έζησαν με τους καθηγητές τους στο Βερολίνο (Φωτογραφία από τη συναυλία στο Βερολίνο).

Οι Συντελεστές της συναυλίας:
Ορχηστρικό και Χορωδιακό σύνολο των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χίου
Φαίδρα Γιαννέλου, Μιχάλης Πιλαβάς: Διδασκαλία
Μιχάλης Πιλαβάς: Ιστορική έρευνα, Επιμέλεια κειμένων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button