Διεθνής επικαιρότητα

Όταν υπάρχει φιλότιμο ζει η ελπίδα

Ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.) είναι μια εθελοντική διασωστική ομάδα που ιδρύθηκε το 2007. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα αυτή που έχει στο ενεργητικό της δεκαέξι χρόνια εθελοντισμού και προσφοράς.

Έχω την χαρά και την τιμή να είμαι επίτιμο μέλος του ομίλου και εξακολουθώ να ελπίζω ότι μπορεί να γίνει επανεκκίνηση της κοινωνίας μας βλέποντας τα πρόσωπα αυτών των παιδιών του ομίλου που με αυταπάρνηση και με πολλές θυσίες προσωπικές και επαγγελματικές κάνουν τα αδύνατα δυνατά μόνο και μόνο για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Το ίδιο έκαναν και τώρα βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ρόλος τους είναι σημαντικός επίσης στην έρευνα και στην ανεύρεση αγνοουμένων προσώπων και στην παροχή πληροφοριών που μπορούν να φέρουν το κατάλληλο αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα μέλη με αυταπάρνηση δίνουν τη δική τους μάχη για να βοηθήσουν τις αρχές στο δύσκολο έργο τους.

Ο πρόεδρος του ομάδας είναι ο Χρήστος Ράμος. Ένας δραστήριος άνθρωπος που με τιμά με τη φιλία του.  Αγαπημένος συνοδοιπόρος μου και πάνω από όλα άνθρωπος ο οποίος εδώ και χρόνια υπηρετεί πιστά και συνδράμει με κάθε μέσο τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένας ξεχωριστός Έλληνας ο οποίος έχει βάλει προ πολλού το εμείς πάνω από το εγώ ενώ πάνω από όλα μάχεται για τον εθελοντισμό.

Η εν γένει δράση του ΟΦΚΑΘ τόσο στο πλαίσιο της καταπολέμησης της αρχαιοκαπηλίας όσο και στο κομμάτι που αφορά στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται είναι άξια ιδιαίτερης αναφοράς.

Ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ) είναι οργανωμένος πάνω σε σύγχρονα πρότυπα. Διαθέτει ιδιόκτητα επιχειρησιακά οχήματα με υλικά υποστήριξης για δασοπυρόσβεση για ορεινή έρευνα και για διάσωση η οποία υποστηρίζεται από drone και από έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Έχει επίσης δύο φουσκωτά σκάφη, υποβρύχιες κάμερες που μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης σε θάλασσα σε λίμνη, ή σε ποτάμι. Το άρτια οργανωμένο τμήμα πρώτων βοηθειών του Ομίλου αποτελείται από έμπειρους πιστοποιημένους εθελοντές διασώστες οι οποίοι υποστηρίζουν τις αποστολές της ομάδας.  Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο ΟΦΚΑΘ διαθέτει επίσης ιδιόκτητη ραδιοσυχνότητα για καλύτερη επικοινωνία των διασωστών όταν βρεθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ράμο, ο ΟΦΚΑΘ αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που έχει ως στόχο της την διάσωση και την παροχή βοήθειας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η μέχρι σήμερα πορεία του ομίλου είναι συνδυασμένη με σειρά διακρίσεων και βραβεύσεων που αποτελούν αναγνώριση του τεράστιου και σημαντικού έργου που γίνεται.

Είναι προφανές ότι είτε μιλάμε για κοινή προσπάθεια ή απλά για ατομική εθελοντική ενέργεια στόχος πάντα είναι η προστασία του συνόλου αλλά και του περιβάλλοντος. Σημασία έχει η σωστή και ακριβής δράση. Ακολουθώντας το παράδειγμα του ΟΦΚΑΘ θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ναι στην πρόκληση του εθελοντισμού. Ο ΟΦΚΑΘ πιστεύω ότι δείχνει το δρόμο. Είναι ένας όμιλος που πρωτοπορεί και δεν σταματά να διακρίνεται για την σοβαρή και αποτελεσματική δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Τα θετικά αποτελέσματα των πρωτοβουλιών και των ενεργειών του ομίλου ας δείχνουν το δρόμο σε όλους μας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button