Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Λαϊκή Συσπείρωση: Ο Δήμος Καβάλας ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στη Στέγη του ΣΦΓΤ

Βολές κατά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καβάλας εξαπολύει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα της στέγασης της Στέγης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Διοίκηση Μουριάδη ετοιμάζεται να δώσει τη «χαριστική βολή στο ιστορικό πολιτιστικό σωματείο της πόλης».

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τη «χαριστική βολή» ετοιμάζεται να δώσει η Δημοτική Αρχή στο ιστορικό πολιτιστικό σωματείο της πόλης, τη γνωστή μας «ΣΤΕΓΗ», υπακούοντας τα «κηρύγματα» της Μητρόπολης.

Δεν έφτασε η θέση που πήρε η διοίκηση μαζί με την αντιπολίτευση, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, με το να συναινέσουν στην έξωση της «ΣΤΕΓΗΣ» από τον ιστορικό της χώρο, που ζητάει μετά επιτάσεως η διοίκηση της Μητρόπολης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να εξασφαλίσει το σίγουρο θάνατο της «ΣΤΕΓΗΣ». Ο δήμαρχος δήλωσε ότι εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, δε θα ορίζεται πλέον από τη «ΣΤΕΓΗ», αλλά από άλλο Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου.

Να γνωρίζουν στη διοίκηση του Δήμου, καθώς και στη Μητρόπολη ότι η «ΣΤΕΓΗ» είναι και θα παραμείνει ζωντανή για να ρίχνει φως πολιτισμού στα σκοτάδια της υποκουλτούρας, της τυφλής πίστης και υποταγής που πουλάνε σύγχρονοι έμποροι…

Θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή δεν πρέπει να προχωρήσει στο νέο χτύπημά της στη «ΣΤΕΓΗ». Να μην τολμήσει να εφαρμόσει την απειλή. Θα βρει ακόμη περισσότερο αποφασιστικά απέναντι της τα μέλη και τους φίλους του σημαντικότερου Πολιτιστικού Σωματείου της πόλης μας!

Επιβάλλεται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αντικατάστασης του σημερινού εκπροσώπου της «ΣΤΕΓΗΣ» στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ. Το νέο Δ.Σ. της «ΣΤΕΓΗΣ» να γνωστοποιήσει με έγγραφό του στη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ το νέο εκπρόσωπό του. Σε διαφορετική περίπτωση όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ θα είναι παράνομες, καθότι η συγκρότηση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ συγκροτείται μεταξύ άλλων και με εκπρόσωπο πολιτιστικού σωματείου του δήμου αναγνωρισμένου κύρους, προϋπόθεση που στη σημερινή σύνθεση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ δεν ικανοποιείται.

Επί πλέον σημειώνουμε ότι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθ. 3/2024 (22/01/2024 Α.Π.:990) με θέμα «Ορισμός προέδρων, αντιπροέδρων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων…», στην παράγραφο 3 της απόφασης ορίζεται: «Μέλη του Διοικητικού συμβουλίου είναι δυνατόν να αντικατασταθούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου που τα όρισε, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του. Για την αντικατάσταση του εκπροσώπου των εργαζομένων και του κοινωνικού φορέα της περιοχής απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του οργάνου που τους πρότεινε».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button