ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στους Αγίους Δέκα – Εστάλη προληπτικά μήνυμα 112 (vid)

Τα χειρότερα γλιτώσαμε χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην περιοχή που είχε ξεσπάσει και πέρσι

Χωρίς ενεργό μέτωπο μεγάλη φωτιά, που εκδηλώθηκε, κοντά στους Αγίους Δέκα και πιο συγκεκριμένα, πάνω από τον Αμπελούζο και πολύ κοντά στις αρχαιότητες, η οποία κινητοποίησε ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της, σήμερα Δευτέρα (1/7)

Ειδικότερα, άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην ενδοχώρα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα κοντά στους Αγίους Δέκα στη Μεσαρά. Αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. 

Η φωτιά έχει κάψει χορτολιβαδική έκταση κινούταν προς τις αρχαιότητες της Γόρτυνας, ενώ συνδράμουν στην κατάσβεσή της και εναέρια μέσα. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα εστάλη, προληπτικά, μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της περιοχής. 

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 40 οχήματα, περισσότεροι από 100 υπάλληλοι της πυροσβεστικής, υδροφόρες της περιφέρειας του δήμου, ενώ από αέρος συτνδράμουν δύο ελικόπτερα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες που καίνε πλαγιά ξέφυγαν και προς την πίσω πλευρά του λόφου, ωστόσο η δύναμη της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή των ελικοπτέρων έφερε ως αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ελέγξιμη. 

Έκκληση απευθύνει η Πυροσβεστική προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, καθώς η Κρήτη βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button