ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χωρίς γιατρό παραμένει το Φαράγγι Σαμαριάς – H περιπέτεια τουρίστριας που τραυματίστηκε

Πολίτες σπεύδουν για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση τραυματισμού – Μετέτρεψαν το σπίτι τους σε ιατρείο… αλλά χωρίς γιατρό

Την… κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι πολίτες, όταν τραυματίζονται άνθρωποι στο Φαράγγι της Σαμαριάς, όπως αποδεικνύεται και από το περιστατικό που έλαβε χώρα χθες. 

Ειδικότερα, η καταγγελία για την σημαντική αυτή έλλειψη, έγινε με αφορμή το χθεσινό περιστατικό που σημειώθηκε, όταν μία περιπατήτρια υπέστη κάταγμα στο γόνατο ενώ είχε προσεγγίσει το χωριό Σαμαριά με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση διάσωσής της, ωστόσο όπως έγινε γνωστό σήμερα, μέσα από μία ανάρτηση, γιατρός δεν βρέθηκε ποτέ στο σημείο για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως αναφέρει η κ. Παρασκευή Βίγλη σε ανάρτησή της έτυχε να βρίσκεται στον οικισμό της Σαμαριάς, και περιποιήθηκε εκείνη το τραύμα που φαίνεται στις φωτογραφίες, της γυναίκας επισκέπτριας του εθνικού δρυμού Σαμαριάς, την ώρα που συνέβη το γεγονός.

«Γιατρός δεν υπήρχε για να κάνει ράμματα άμεσα, ούτε ήρθε. Αποτέλεσμα η καθυστέρηση για ώρες μέχρι να φτάσει σε κέντρο υγείας η τραυματίας με τις όποιες συνέπειες για το τραύμα της. Περνάω τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα το Φαράγγι της Σαμαριάς, καθ’ όλη τη σαιζόν. Ποτέ δεν υπάρχει ιατρός», καταγγέλλει η ίδια μέσα από την ανάρτησή της.

Παράλληλα όπως επισημαίνει «το σπίτι της οικογένειάς μου, πριν την απαλλοτρίωση του εθνικού δρυμού στον οικισμό της Σαμαριάς έχει μετατραπεί σε ιατρείο ικανοποιητικά επανδρωμένο πλην όμως την παρουσία του ίδιου του ιατρού».

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button