Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χωρίς αναισθησιολόγους έμεινε το Νοσοκομείο της Σάμου

Παραιτήθηκαν οι δύο αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Σάμου την Πέμπτη το πρωί καθώς ζητήθηκε έγγραφη ενημέρωση από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Αφροδίτη Αγγέλη για το που βρισκόταν ο Επιμελητής Α΄ Αναισθησιολογίας, όταν χρειάστηκε να συνοδεύσει διασωληνωμένο ασθενή στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Συγκεκριμένα από την παθολογική κλινική ζητήθηκε αναισθησιολόγος αφού οι γιατροί της ΜΕΘ, συνοδεία των οποίων γίνονται οι διακομιδές, ήταν σε άδεια δεδομένου πως για μία εβδομάδα, όπως κάθε χρόνο, έκλεισε η μονάδα για απολύμανση. Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αφροδίτη Αγγέλη ανέλαβε η ίδια να αναζητήσει τον αναισθησιολόγο με την διευθύντρια του αναισθησιολογικού να την ενημερώνει ότι είχε δώσει άδεια μετά τις 12 το μεσημέρι στον αναισθησιολόγο να φύγει για να επισκεφτεί τον δερματολόγο για προσωπικό του πρόβλημα. Η κ. Αγγέλη ωστόσο ζήτησε η απάντηση να δοθεί εγγράφως, καθώς ερωτήθηκαν οι νοσηλευτές και όλοι δήλωσαν ότι δεν είχαν δει εκείνη την ημέρα τον συγκεκριμένο αναισθησιολόγο. Από την πλευρά της, η διευθύντρια του ανασθησιολογίκου δήλωσε ότι οι δύο μοναδικοί αναισθησιολόγοι κάνουν από 15 εφημερίες τον μήνα και παραμένουν στο χειρουργείο πολύ περισσότερο από τις 5 ώρες που ορίζει η νομοθεσία. Επίσης, δήλωσε ότι η διοίκηση δεν έπρεπε να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος, η οποία εξασφαλίζεται από την αρμονική συνύπαρξη και την συνεννόηση που υπάρχει μεταξύ των δύο υπηρετούντων σε αυτό.

Τελικά, ο ασθενής διακομίστηκε με γιατρό άλλης ειδικότητας στο αεροδρόμιο, αφού ο ανασθησιολόγος, σύμφωνα με τη διοίκηση, δεν απάντησε στις κλήσεις που δέχτηκε, ως όφειλε, καθώς το ωράριό του δεν είχε τελειώσει. Η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών σε σχετική επιστολή προς τη διοικήτρια αναφέρουν: «Εάν τηρήσουν οι ιατροί την νομιμότητα ως προς την εργασία τους, το νοσοκομείο θα πάψει να λειτουργεί ουσιαστικά. Οι ιατροί είναι υπεύθυνοι, τηρούν το πρωινό ωράριό τους και υπερεφημερεύουν. Φροντίστε να στελεχωθεί το νοσοκομείο με νοσηλευτές και ιατρούς. Μην αναστατώνετε τη λειτουργία του με έγγραφα όπως αυτό που σχολιάζουμε, πολύ δε περισσότερο που είστε ενημερωμένοι από τη διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος ότι ο επιμελητής Α’ αναισθησιολόγος αποχώρησε από το νοσοκομείο με άδεια που του έδωσε η διευθύντριά του. Φαίνεται ότι σας διαφεύγει ότι υπηρετούν στο νοσοκομείο μόνο δύο ιατροί αναισθησιολόγοι. Σας ερωτούμε ευθέως: Μπορεί το νοσοκομείο να λειτουργήσει με δύο αναισθησιολόγους; Η απάντηση είναι όχι. Λειτουργεί; Η απάντηση είναι ναι. Πώς όμως λειτουργεί; Η απάντηση είναι με αυτοθυσία. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε θα αντέξουν. Οπωσδήποτε όχι εφόρου ζωής».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση με αποδέκτες την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Αγαπηδάκη Ειρήνη, τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου Αγγέλη Αφροδίτη, τον βουλευτή Σάμου Στεφανάδη Χριστόδουλο, τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Ροϊλό Χρήστο και τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Εκεί εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία του για τη συμπεριφορά της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, η οποία χαρακτηρίζεται ως «προσβλητική» και «απαξιωτική» προς τη διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος. «Οι μόνοι δύο αναισθησιολόγοι που επί μακρόν χρονικό διάστημα υπηρετούν στο νοσοκομείο και ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις, εξυπηρετώντας τα τακτικά χειρουργεία, έχουν μικρή λίστα αναμονής, τα επείγοντα, υπέρ εφημερεύουν για να καλύψουν όλο το μήνα μη τηρώντας τα προβλεπόμενα από το νόμο για τις εφημερίες! Αυτό δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται! Αντιθέτως οι ενέργειες της διοικήτριας μας προσβάλλουν και μας υποτιμούν!” καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button