ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 45χρονος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Ελεύθερος αφέθηκε με περιοριστικούς όρους, ο 45χρονος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, μετά την απολογία του στον ανακριτή του Βόλου. Με εμφάνιση στο Αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Ο 45χρονος συνελήφθη ύστερα από κατεπείγον σήμα της EUROPOL, την Τρίτη (14/05/2024), και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί χθες, Παρασκευή (17/05/2024).

Ο ίδιος δήλωσε ότι όντως έβλεπε πορνογραφικό υλικό και είχε κατεβάσει φωτογραφίες. «Προφανώς αυτό το σάιτ είχε και καποιες παιδικές»,«Δεν γνωρίζω όμως πως αποθηκεύτηκαν στο google drive μου, δεν το καταλαβα». «Έχω γίνει ρόμπα και ρεζίλι», είπε στον ανακριτή.

Η Google τον κατήγγειλε στο Missing Child και αυτό με την σειρά του ειδοποίησε την EUROPOL.

Σύμφωνα με το Δ.Τ. της ΕΛ.ΑΣ.: Σε την αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών αλλοδαπού Οργανισμού, μέσω της EUROPOL, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός χρήστη εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και νεφοϋπολογιστικής, ο οποίος κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά, τουλάχιστον 34 αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, καταφανώς κάτω των 12 ετών.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή ανάλυση, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικών εταιριών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ανωτέρω εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM και κάρτα μνήμης,
σκληρός δίσκος, ο οποίος εξήχθη από σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή,
2 κάρτες μνήμης,
2 φορητά μέσα αποθήκευσης τύπου USB και
οπτικός ψηφιακός δίσκος (DVD).
Μάλιστα, κατά την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, ενώ εντοπίσθηκαν αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνο 2 αρχεία βίντεο, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button