Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Ευχές Περιφερειάρχη και Δημάρχων για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχές για την νέα σχολική χρονιά έστειλαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας και Πανάγος Κουφέλος.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Κωνσταντίνος Μουτζούρης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα προς τους μαθητές και μαθήτριες της Σχολικής  Κοινότητας και το  Εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολικών μονάδων : «Με την πολυετή εμπειρία μου ως υπηρέτη της εκπαίδευσης ,τους καλώ όλους, να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σ’ αυτή τη προσπάθεια που ξεκινά με την  έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων,  με επίγνωση της σημαντικότητας κάθε στιγμής, για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Είσθε μία γενιά που έχει άπειρη πληροφορία, αλλά πρέπει να τη μετατρέψετε σε γνώση μαζί με τους δασκάλους σας. Για σας , για τους δασκάλους σας, για την ίδια την Επιστήμη.  Ειδικότερα μετά τις τελευταίες προκλήσεις των Φυσικών Καταστροφών που υπέστη η πατρίδα μας, να γνωρίζετε ότι σας έχει ανάγκη,  εσάς και τη γνώση που θα αποκτήσετε. Τέλος προς την αγαπημένη κοινότητα των Εκπαιδευτικών Λειτουργών , θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ως Περιφερειακή Αρχή και εφ’ όσον ο Λαός του Βορείου Αιγαίου έτσι αποφανθεί,  στεκόμαστε  δίπλα σας  με ανταπόκριση σε κάθε αίτημά σας , σύμφωνα με τις δυνάμεις μας, όπως και ως τώρα πράξαμε. Καλή σχολική χρονιά σε όλους.»

Δήλωση του επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» και υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: «Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μας γεμίζει αισιόδοξα συναισθήματα αλλά μας φέρνει αντιμέτωπους με την ευθύνη μας απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Η ενίσχυση της «σχολικής αίθουσας» είναι απαραίτητη. Η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου, η κατασκευή Μουσικού Σχολείου, πάγια αιτήματα, είναι άμεσες προτεραιότητες για μας. Η ανέγερση νέων νηπιαγωγείων, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες σε χωριά και πόλη, η αναβάθμιση των υπαρχόντων και η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών είναι εξίσου άμεση προτεραιότητα στον προγραμματισμό μας. Ευθύνη μας είναι η ένταξη των υπόλοιπων σχολικών μονάδων, στην πόλη και στα χωριά, στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του νέου ΕΣΠΑ. Χρειάζεται στόχος, οργάνωση, θέληση. Χρειάζεται να πιστεύουμε πως μπορούμε να πάμε μπροστά. Θα πάμε! Με όλη μου την καρδιά εύχομαι καλή σχολική χρονιά στην ελπιδοφόρα μας νέα γενιά τους μαθητές μας, στους πυλώνες της εκπαίδευσής μας τους δασκάλους τους και στους βράχους της οικογένειας, τους γονείς τους!»

Ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία εκτός των μαθητών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Μυτιλήνης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Δράση, Νέος Δήμος», Πανάγος Κουφέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αγαπητοί μαθητές, Καλώς ορίσατε σε μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη ευκαιρίες, ανακαλύψεις και προκλήσεις. Η Εκπαίδευση αποτελεί την αφετηρία για ένα φωτεινό μέλλον. Με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, ανοίγουμε την πόρτα για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή των νέων μας πολιτών. Είναι μια στιγμή γεμάτη ελπίδα και ανανέωση. Είναι εδώ που η εκπαίδευση γίνεται το κλειδί προς το μέλλον. Στην πορεία προς την επιτυχία και τη δημιουργία, η εκπαίδευση είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζουμε τις φιλοδοξίες μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο εξοπλιζόμαστε με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την κριτική σκέψη που απαιτούνται για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για την κοινωνία μας. Θυμηθείτε πάντα ότι η εκπαίδευση είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός. Είναι σημαντικό να εργαστείτε σκληρά, να είστε προσηλωμένοι και να εκμεταλλευτείτε τη γνώση που σας προσφέρεται. Θα έχετε τη δυνατότητα να αναπτύξετε τις ικανότητές σας και να είστε περήφανοι για τα επιτεύγματά σας. Αυτή τη σχολική χρονιά όλοι εμείς , πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση με πολύτιμες προτεραιότητες την Ποιότητα και τις Ευκαιρίες για Όλους. Ας ξεκινήσουμε με δεσμεύσεις και δράσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για όλους μας. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Η σκέψη μας στα παιδιά της Περιφέρειας Θεσσαλίας που βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να μην έχουν τη δυνατότητα να χαρούν αυτή την πρώτη ημέρα στα θρανία , τη χαρά της επανασύνδεσης και της ομαλής ένταξης στη μάθηση! Στους μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς , ευχόμαστε Καλή σχολική χρονιά»!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button