ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χανιά: Αυτές είναι οι παιδικές κατασκηνώσεις που θα μεταφερθούν οι 22 μετανάστες – Σε καραντίνα μέχρι να αναρρώσουν όσοι νοσούν (pics)

Η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες δεν επέτρεπε την συνέχιση της διαμονής τους στο λιμάνι της Παλαιόχωρας

Στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Χανίων στον Καλαθά μεταφέρθηκαν οι 22 μετανάστες που φιλοξενούνταν στην Παλαιόχωρα μετά την διάσωση τους από το λιμενικό σώμα την περασμένη Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης. Η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες δεν επέτρεπε την συνέχιση της διαμονής τους στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, με το δήμο Χανίων να αναλαμβάνει τη φιλοξενία τους για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων του Καλαθά μεταφέρθηκαν οι 22 μετανάστες από το Μπαγκλαντές που αποβιβάστηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Παλαιόχωρα. Για δύο βράδια φιλοξενήθηκαν στο χώρο των ερασιτεχνών ψαράδων στο λιμάνι της κωμόπολης, ωστόσο η αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες και η έλλειψη κατάλληλου στεγασμένου χώρου, δεν επέτρεπαν στον δήμο Καντάνου Σελίνου την συνέχιση της διαμονής τους στην περιοχή.

Την σίτιση των μεταναστών έχει αναλάβει ο δήμος ενώ στο εξεταστήριο των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης κλιμάκιο γιατρών θα επανεξετάσει τους μετανάστες καθώς κάποιοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν μεταδιδόμενες δερματικές ασθένειες. 

Ήδη από την Κυριακή οι μετανάστες βρίσκονται σε καραντίνα καθώς υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης δερματικών παθήσεων. Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τον εντοπισμό των διακινητών.

Η περιπέτεια των 22 – ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και τρεις ανήλικοι από 15 – 17 ετών – άρχισε το μεσημέρι της Κυριακής όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή 77 ν.μ. δυτικά της Παλαιόχωρας. Πέντε παραπλέοντα πλοία κινητοποιήθηκαν για την διάσωση τους και την επιβίβαση τους στο πλωτό του λιμενικού.

Μόνο τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου πέρασαν τα ελληνικά σύνορα πάνω από επτά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ,αριθμός που έχει σημάνει συναγερμό στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ πολλοί εκφράζουν φόβους για νέο μεταναστευτικό κύμα.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button