Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: Υποδοχή επισκεπτών από Τουρκία με τοπικά κεράσματα

Με ένα μπουκαλάκι νερό και ένα κέρασμα με τοπικό άρωμα γίνονται δεκτοί οι Τούρκοι επισκέπτες του νησιού, από το Σάββατο και για όλη την εβδομάδα, οπότε αναμένεται να δώσουν ισχυρό παρών και στο νησί της Χίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων – Δωματίων και Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών, σε συνεργασία και με άλλους φορείς του τουρισμού στο νησί.

«Από το Σάββατο 15 Ιουνίου και για τις επόμενες 8 ημέρες αναμένεται άφιξη χιλιάδων τούρκων τουριστών στη Χίο με αφορμή το μπαϊράμι οι οποίοι έρχονται από όλη την Τουρκία. Αυτό συνεπάγεται τεράστιες ουρές στον εξωτερικό χώρο με μεγάλη αναμονή που μπορεί να προσεγγίσει και τις 3 ώρες για όσους θα πρέπει να βγάζουν βίζα, χωρίς σκίαση, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς εξωτερικές καρέκλες για άτομα μεγάλης ηλικίας. Αυτή η κατάσταση δυστυχώς συμβαίνει κάθε καλοκαίρι και αυτήν την φορά πρέπει να μετριασθεί η ταλαιπωρία της αναμονής», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου στου Συλλόγου.

Επισημαίνεται ότι η δυνατότητα για εκδόσεις βίζας αυθημερόν στο Τελωνείο της Χίου κυμαίνεται από 250 έως περίπου 300.

Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων – Δωματίων και Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών, δια μέσου του Προέδρου του Γιώργου Μυλωνάδη, πήρε την πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μίτση Παιδούση – Αυγερινού, τον Πρόεδρο του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού Κώστα Μούνδρο, τον Πρόεδρο του Σωματείου Επιχειρηματιών ενοικιάσεων αυτοκινήτων Γιώργου Ατσάλη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Κώστα Βεζέρη, με σκοπό να υπάρξει μία υποδοχή καλωσορίσματος τα πρωινά που θα έρχονται τα καραβάκια.

Χίος: Υποδοχή επισκεπτών από Τουρκία με τοπικά κεράσματα

Από επαγγελματίες του νησιού, στο χώρο της ποτοποιίας – ζαχαροπλαστικής και καταστημάτων εμπορίου με τοπικά προϊόντα έγινε προσφορά 5.300 μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού και ισόποσων τεμαχίων μαστιχοκαραμέλας για μία περίοδο 6 – 7 ημερών. Παράλληλα, προσφέρθηκαν γλυκίσματα, βυσσινάδα, υποβρύχιο μαστίχας, λικέρ μαστίχας, ούζο και άλλα τοπικά προϊόντα, ενώ εθελοντές βοήθησαν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν αυτή την εβδομάδα στην υποδοχή των τουριστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button