Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: «Τα όνειρά μου γκρεμίστηκαν στα τείχη σου», φεστιβάλ DEO στη Βέσσα (video)

Σε ένα ύπαιθρο μουσείο σύγχρονης τέχνης μεταμορφώνεται το μεσαιωνικό χωριό Βέσσα από τον οργανισμό DEO σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.

Από 6 Ιουλίου μέχρι 8 Σεπτεμβρίου 2024, 8 καλλιτέχνες από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ρουάντα συμμετέχουν με έργα τους και μας καλούν να περιπλανηθούμε στα σοκάκια του χωριού.
Συνολικά 30 έργα των: Ahmet Doğu Ipek, Ανδρέα Λόλη, Francis Offman, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Γεωργία Σαγρή, Σωκράτη Σωκράτους, Hale Tenger και Antrea Tzourovits, θα τοποθετηθούν σε 11 σημεία της Βέσσας.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Αμέντας καλωσόρισε τον δημιουργό του DEO Ακη Κόκκινο και την υπεύθυνη για τις παράλληλες εκδηλώσεις Εβίτα Κυριαζή, που μίλησαν για αυτό το «περιπατητικό ταξίδι, μια περιπλάνηση εντός μας αλλά και στον κόσμο που κατοικούμε».
Με τις περσινές εκδηλώσεις του DEO να συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων 5 πολιτιστικών γεγονότων στην Ευρώπη από τους NEW YORK TIMES, φέτος φιλοδοξούν να αποτελέσουν και πάλι σταθμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και της Ελλάδας.

Ο οικισμός της Βέσσας μεταμορφώνεται και τα εγκαίνια αυτής της υπαίθριας εικαστικής έκθεσης θα πραγματοποιηιούν το Σάββατο 6 Ιουλίου με την παρουσίαση και των καλλιτεχνών. Στις παράλληλες εκδηλώσεις θα υπάρχει και ειδικός χάρτης για τους μικρούς φίλους, που θα κολλούν σχετικά αυτοκόλλητα σε ένα παιχνίδι πολιτιστικού θησαυρού στο ξεχωριστό αυτό μαστιχοχώρι.
Στις άλλες παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνονται μεταξύ άλλων οργανωμένες ξεναγήσεις και παρουσιάσεις από το Επιμελητείο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Χίου (ΕΠΠΟΧΙ) και περιπατητικές διαδρομές σε συνεργασία με το Chios Hiking.
Το ωράριο επίσκεψης της έκθεσης θα είναι καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. με 9.00 το βράδυ.
Περισσότερες πληροφορίες για την DEO, τον πρώτο οργανισμό σύγχρονης τέχνης στη Χίο, καθώς και για το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων στο www.deoprojects.com.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button