Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: «Παραμυθία» από το Μουσικό Εργαστήρι Νέων, 6 Ιουλίου στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Παραμυθία, σημαίνει παρηγοριά. Μια λέξη που όπως τόνισε ο μαέστρος του Μουσικού Εργαστηρίου Νέων Θεολόγος Μιχελλής, «ταξιδεύει στους αιώνες και θεραπεύει ψυχές».

Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν σε μία ξεχωριστή εκδήλωση το Σάββατο, 6/7/2024 στις 9.00 μ.μ., 30 μουσικοί υπό τη διεύθυνση του Θεολόγου Μιχελλή, 20 χορευτές και άλλοι 20 χορωδοί στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Καστρομηνά το Μουσικό Εργαστήρι Νέων Χίου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Λέοντα Αλλάτιο.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος από το Λέοντα Αλλάτιο, ο Γιάννης Βενέτης από το Μουσικό εργαστήρι, ο μαέστρος Θεολόγος Μιχελλής και τα μέλη του Εργαστηρίου Μαρκέλλα Παντελούκα, Μαρία Καλογήρου και Ειρήνη Πιππίδη μίλησαν για την εκδήλωση και το Εργαστήρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Εκ μέρους του συνδιοργανωτή «Λέοντα Αλλάτιου» χαιρέτισε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, σημειώνοντας ότι θα είναι ένα μουσικό ταξίδι στις παραδόσεις της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου γενικότερα, μέσα από θρύλους, παραμύθια, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Αλλάτιου αλλά και χορευτών του και με την guest εμφάνιση της Μαρίας Αματερού.

«Είναι για μας, για τον Λέοντα Αλλάτιο, μεγάλη τιμή που συνεργαζόμαστε σε αυτό το πολύ ωραίο και ίσως το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού, μαζί με το μουσικό Εργαστήριο Νέων», τόνισε ο Πρόεδρος του «Λέοντα Αλλάτιου». Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Μουσικού εργαστηρίου Νέων Γιάννης Βενέτης, σημείωσε ότι «συνεχίζεται μια προσπάθεια 6 ετών που κλείνει φέτος το Εργαστήρι, με μπροστάρη το μαέστρο Θεολόγο Μιχελλή», ευχαριστώντας τον «Αλλάτιο» για την προσφορά στέγης. «Εμείς σαν γονείς ακούσαμε τα παιδιά και την επιθυμία τους να συνεχίσουν εκτός από τη συγκεκριμένη χρονιά που θήτευσαν δίπλα του στο Μουσικό Σχολείο. Να συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια για την πρόοδό τους, αλλά και ότι σημαίνει αυτό για τη μουσική παράδοση του τόπου μας».

Ο μαέστρος Θεολόγος Μιχελλής εξέφρασε τη συγκίνησή του για τα 6 χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου, «ένα δύσκολο εγχείρημα που στήθηκε πάνω στην πανδημία και στην κρίση αλλά άντεξε και προχώρησε».

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιέχει τραγούδια της Χίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα θα έχει και επώνυμες συνθέσεις, με τη συμμετοχή της κας Αματερού, ενώ συνδυάζεται λόγος, λογοτεχνία, ποίηση, χορός και μουσική.
Δίνοντας το λόγο στα παιδιά του εργαστηρίου που είναι η ψυχή του εργαστηρίου, η Μαρκέλλα Παντελούκα που παίζει ούτι σημείωσε ότι είναι ένα χρόνο περίπου στο Μουσικό Εργαστήρι που το νοιώθει σαν οικογένειά της. «Δεν μαθαίνουμε απλά ένα κομμάτι, αλλά και την ιστορία πίσω από αυτό, και πάντα γίνεται κάτι διαφορετικό που δεν είναι το ίδιο», σημείωσε καλώντας και άλλα παιδιά να γνωρίσουν την παρέα τους.

Η Μαρία Καλογήρου, παίζει σαντούρι, δήλωσε νέα σε αυτή την πολύ «ζεστή ομάδα», σημειώνοντας την τεράστια πρόοδο για την ίδια αλλά και για τα άλλα παιδιά και με την Ειρήνη Πιππίδη, παίζει φλάουτο, να καλεί στην εκδήλωση του Σαββάτου, στις 6 Ιουλίου στις 9.00 μ.μ. στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Καστρομηνά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button