Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: Αποθέωση των Παλαιμάχων της ΑΕΚ και τιμή στον Χιώτη Θωμά Μαύρο

Σε μια θερμή ατμόσφαιρα, παρουσία πλέον των 1.300 φιλάθλων, πραγματοποιήθηκε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΚ και των παλαιμάχων Χίου- Βροντάδου.
Με αυτό τον τρόπο οι Χιώτες τίμησαν τα 100 χρόνια του κιτρινόμαυρου συλλόγου αλλά και τον συμπατριώτη τους, Θωμά Μαύρο που αν και δεν έπαιξε στον αγώνα, πρωταγωνίστησε στα συνθήματα της εξέδρας.
Στο γήπεδο υπήρχαν εκπρόσωποι τεσσάρων γενεών της ΑΕΚ… Ξεκινώντας από τους Κεφαλίδη, Καραφέσκο, με ενδιάμεσους τους Γεωργαμλή, Στυλιανόπουλο, Πίττα, Γεωργιάδη, Μπατίστα, μέχρι τους “νέους” Μάκο, Παυλή, Αραβίδη και Πλιάτσικα.

«Ανεπανάληπτη εκδήλωση, πιστεύω μία από τις καλύτερες όλων των εποχών. Συγχαρητήρια στα παιδιά της Χίου για την προσπάθεια που έκαναν για να μας μείνει αξέχαστο αυτό το ταξίδι. Έδειξαν ότι αγαπούν το ποδόσφαιρο και σέβονται με πράξεις ένα σύλλογο που έκλεισε 100 χρόνια ζωής. Εμείς από την πλευρά μας θα δείχνουμε πάντα τον κοινωνικό μας χαρακτήρα», σημείωσε ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων της ΑΕΚ Γιώργος Καραφέσκος, αφού ένα μέρος των χρημάτων δόθηκε στο Σύλλογο Γονέων ατόμων με Αναπηρία «Συνυπάρχω» της Χίου.

Ο Γιώργος Κεφαλίδης, σημείωσε ότι από τη δεκαετία του ’60 δεν σταμάτησε ποτέ να είναι δίπλα στην ΑΕΚ, προσθέτοντας επίσης ότι όσο είχε την Εθνική Ομάδα Νέων είχε βγάλει πάρα πολλά παιδιά για την πρώτη Ομάδα. Μίλησε επίσης με ιδιαίτερη αγάπη για τη Χίο και την υποδοχή που είχαν, την ιδιαίτερη πατρίδα του Θωμά Μαύρου που είναι αδερφικοί φίλοι και μένουν πολύ κοντά.
«Αυτό που μας έχει διδάξει η ιστορία με τους παλαιμάχους είναι ότι θυμούνται οι παλιοί και μας μαθαίνουν οι νεότεροι. Γιατί η ιστορία είναι αυτό που μας κρατά και συνεχίζει όλα τα άλλα», σημείωσε ο προπονητής της ομάδας των Παλαιμάχων της ΑΕΚ Λάμπρος Γεωργιάδης.

Είναι εξαιρετική μέρα για το νησί μας. Έχουμε τη τιμή και χαρά να φιλοξενούμε την ιστορία της ΑΕΚ και τον Χιώτη στην καταγωγή Θωμά Μαύρο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που βρέθηκε κοντά μας σ’ όλη αυτή την προσπάθεια», σημείωσε ο Χρήστος Καρτάλης, Ταμίας του Δ.Σ. Παλαιμάχων Χίου-Βροντάδου.

Θωμάς Μαύρος: Ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων φιλάθλων

Χίος: Αποθέωση των Παλαιμάχων της ΑΕΚ και τιμή στον Χιώτη Θωμά Μαύρο

Ο Θωμάς Μαύρος παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή, που δεν έκρυψε επίσης ότι ως παίκτης ο Μαύρος ήταν το ίνδαλμά του!
Ιδιαίτερη συγκινητική η στιγμή που φωτογραφήθηκε με τον μικρό Ηλία, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, του χάρισε τη φανέλλα της ΑΕΚ με την υπογραφή του και ο μικρός Ηλίας μια μεγάλη αγκαλιά στο μεγάλο Μαύρο!
« Ένιωσα πολλή αγάπη από αυτό το παιδί, που πιθανόν ούτε ο πατέρας του δεν πρέπει να με πρόλαβε να παίζω. Πραγματικά δεν έχω λόγια…”, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Θωμάς Μαύρος.
Λίγο νωρίτερα μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο Θωμάς Μαύρος σημείωσε: «Νοιώθω μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια και που ο κόσμος μας αγαπά, αυτό σημαίνει ότι δεν μας έχει ξεχάσει, την προσφορά μας στην ομάδα και αυτό μας τιμά όλους», σημείωσε.

Χίος: Αποθέωση των Παλαιμάχων της ΑΕΚ και τιμή στον Χιώτη Θωμά Μαύρο

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που είμαι στη Χίο, ο πατέρας μου ήταν από τη Βολισσό, άρα η πατρίδα μου είναι η Χίος και καταλαβαίνεις ότι νοιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά. Επαιζε μπάλα στον Λαίλαπα Χίου και μας προπονούσε εμένα και τον αδερφό μου και νομίζω ότι κάτι έκανα», σημείωσε ο Θωμάς Μαύρος.
«Όλα αυτά οφείλονται στον Βολισσιανό κυρ Μιχάλη, για την αγάπη που είχε στο ποδόσφαιρο και την πολύ καλή γνώση που είχε, που όταν εγώ και ο αδερφός μου ήμασταν μικρά παιδάκια να μας μάθει τα βασικά στοιχεία και να μας μεταδώσει την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Τα οποία μας ωφέλησαν, εμένα ειδικά παρά πολύ. Τολμώ να πω ότι τον έχω στην πιο υψηλή εκτίμηση σαν προπονητή τον πατέρα μου, γιατί μου έμαθε τα βασικά πράγματα», μας είπε ο Θωμάς Μαύρος.

Χίος: Αποθέωση των Παλαιμάχων της ΑΕΚ και τιμή στον Χιώτη Θωμά Μαύρο
Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου: Αγώνας Παλαιμάχων Χίου/Βροντάδου- Παλαιμάχων ΑΕΚ: 1-4 (15/6/2024)

Στο φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Φαφαλίειο Στάδιο με θέα τη θάλασσα, οι δύο ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα στον κόσμο, με πολλές φάσεις και πέντε γκολ.
Το τελικό 4-1 υπέρ της ΑΕΚ, το διαμόρφωσαν με δύο γκολ ο Χρ. Αραβίδης και από ένα Παυλής, Μπατίστα, ενώ είχε μειώσει προσωρινά για τους Χιώτες ο Μπουρνιάς σε 3-1.

Χίος: Αποθέωση των Παλαιμάχων της ΑΕΚ και τιμή στον Χιώτη Θωμά Μαύρο

Το πρωί του Σαββάτου, η αποστολή της ΑΕΚ έγινε δεκτή από το Δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή, στο Δημαρχείο της πόλης.
Την Κυριακή οι παλαίμαχοι επισκέφτηκαν το Μουσείο Μαστίχας, τα μαστιχοχώρια (Πυργί, Μεστά) και την υπέροχη παραλία της Κώμης, ενώ ο Θωμάς Μαύρος βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί το χωριό του πατέρα του, τη Βολισσό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button