Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Φωτιά στην Καμηλόβρυση Λαμίας σε καταυλισμό των Ρομά

Στη Λαμία για 3η μέρα φούντωσε η φωτιά 10 χιλιόμετρα Βόρεια της Λαμίας, αλλά με την επέμβαση των πυροσβεστών αλλά και των εναέριων μέσων έχουν περιορίσει την έκταση της και προσπαθούν να την ελέγξουν.

Σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας, αναφέρει: «Ενημερώνω τους πολίτες για τη σοβαρή πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή της Καμηλόβρυσης. Η πυρκαγιά ξεκίνησε μέσα από τον καταυλισμό των ρομά, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στη περιοχή,  οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα σε δασική έκταση καίγοντας πουρνάρια και άλλα δέντρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συνδρομή εναέριων μέσων, μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και υδροφόρων του Δήμου Λαμιέων,  επιχειρούν αδιάκοπα για τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς.

Συνολικά επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν ακόμη 1 ελικόπτερο και 3 ακόμη αεροσκάφη.

Ευχαριστώ τους πυροσβέστες και τις τοπικές αρχές που εργάζονται ακούραστα για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη για να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες μας».

The post Φωτιά στην Καμηλόβρυση Λαμίας σε καταυλισμό των Ρομά appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button