ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Φρικιαστικό περιστατικό στο Βόλο – Γκρέμισαν κιόσκι που είχαν βρει καταφύγιο 50 νεογέννητα πουλάκια (φωτό)

Η ΑΝΙΜΑ, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας, ενημέρωσε για ένα φρικιαστικό περιστατικό που σημειώθηκε στην Αγριά πριν από λίγα 24ωρα.

Ειδικότερα, το Λιμενικό Ταμείο Βόλου προχώρησε στην κατεδάφιση του ξύλινου κιόσκι, το οποίο ήταν γεμάτο με φωλιές πουλιών. Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα 50 νεογέννητα πουλάκια να βρεθούν πεταμένα στο έδαφος, καθώς λόγω του πρώιμου της ηλικίας τους δεν μπορούσαν να πετάξουν.

Οι κίνδυνοι να φαγωθούν από γάτες ή πεθάνουν από αφυδάτωση, ήταν κάτι παραπάνω από ορατοί, αλλά για καλή τους τύχη έφτασαν στην ΑΝΙΜΑ με τη φροντίδα του Γιάννη Βέργου από τη Μονάδα Διαχείρισης.

Η ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής:

Σε μια καταστροφική ενέργεια προέβη το Λιμενικό Ταμείο Βόλου, που ανέθεσε σε εργολάβο να γκρεμίσει ξύλινο κιόσκι σε περιοχή ευθύνης του. Το ότι το κιόσκι ήταν γεμάτο με φωλιές σταχταρών, με μωράκια που δεν ήταν σε θέση να πετάξουν για δεκαπέντε μέρες, δεν απασχόλησε (ως συνήθως) κανέναν. Ευτυχώς ένας πολίτης αντιλήφθηκε την καταστροφή και μάζεψε τα σχεδόν πενήντα μωρά που βρέθηκαν κάτω, πριν φαγωθούν από γάτες ή πεθάνουν από αφυδάτωση.

Τα σταχταράκια έφτασαν στην ΑΝΙΜΑ με τη φροντίδα του Γιάννη Βέργου από τη Μονάδα Διαχείρισης, και προστέθηκαν στα υπόλοιπα διακόσια που φροντίζουμε αυτές τις μέρες.

Από κοινού με την Ορνιθολογική Εταιρεία στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στο Λιμενικό Ταμείο Βόλου, κοινοποιημένη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, και ζητάμε την αποκατάσταση του κιοσκιού ακριβώς όπως ήταν, για να το βρουν οι σταχτάρες του χρόνου, μιας και το χρησιμοποιούσαν εδώ και πολλά χρόνια για φώλιασμα. Δεν περιμένουμε βέβαια και πολλά. Έχει ματώσει η ψυχή μας με την αναλγησία και την πλήρη αγνόηση από δημόσιους φορείς και εργολάβους αλλά και πολλούς ιδιώτες της ανάγκης να επιζήσουν και τα υπόλοιπα πλάσματα που κατοικούν στον πλανήτη.

Εμείς εδώ στην ΑΝΙΜΑ ταΐζουμε όλη μέρα σταχτάρες…

Δείτε εικόνες:

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button