ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Φράγμα Φανερωμένης: Κλείνει προσωρινά η στρόφιγγα – Ζητήθηκε η συνδρομή της περιφέρειας (vid)

Σήμερα ζητήθηκε η συνδρομή της περιφέρειας στο τεχνικό σκέλος προκειμένου να υποδείξει σε άμεσο χρόνο τα σημεία που πρέπει να ασφαλιστούν οριστικά

Προσωρινά τέλος το νερό από το φράγμα φανερωμένης. Η στρόφιγγα κλείνει και για τις ξερικές περιοχές αφού η εποπτική Επιτροπή Λειτουργίας – Διαχείρισης του φράγματος αποφάσισε πλήρες «λουκέτο». Σήμερα ζητήθηκε η συνδρομή της περιφέρειας στο τεχνικό σκέλος προκειμένου να υποδείξει σε άμεσο χρόνο τα σημεία που πρέπει να ασφαλιστούν οριστικά.

Με τη στάθμη του φράγματος να βρίσκεται εδώ και καιρό κάτω από τα επίπεδα ασφαλείας, η υπόθεση των παράνομων επισυνδέσεων και της απώλειας νερού έδωσε τη χαριστική βολή.

Η Επιτροπή, ο Δήμος Φαιστού και σύσσωμος  ο αγροτικός κόσμος της Μεσαράς εστιάζουν στο επίμαχο ζήτημα της τεχνικής διερεύνησης του τι έχει συμβεί και χάθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού από το φράγμα, με αποτέλεσμα να «στεγνώσει» από νερό.

Η υπόθεση μπαίνει και πρακτικά στο μικροσκόπιο.

Οι παράνομες επισυνδέσεις που αποκάλυψε η πλευρά του Δήμου Φαιστού είχαν εντοπιστεί στην περιοχή των Βώρων, στη ζώνη ευθύνης του ΤΟΕΒ Τυμπακίου. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο δήμαρχος Φαιστού στράφηκε κατά του ΤΟΕΒ Τυμπακίου κατά τη μήνυση που υπέβαλε, στρεφόμενος παράλληλα και κατά παντός υπευθύνου.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button