ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Φορείς και εθελοντές καθαρίζουν μαζί το ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου

ακρόαση άρθρου

Φορείς και εθελοντές καθαρίζουν μαζί το ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου

Μηνύματα για ένα καθαρό περιβάλλον έστειλαν Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου και Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου στο πλαίσιο περιβαλλοντικής δράσης για τον καθαρισμό του βυθού του Ενετικού Λιμένα.  Τα σκουπίδια στο βυθό λιγοστεύουν κάθε χρόνο, γεγονός που επισημαίνεται από τους αρμόδιους, καθώς οι εικόνες δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτές με τους τόνους σκουπιδιών πριν αρκετά χρόνια.

Για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε η αξία του εθελοντισμού και ο καθοριστικός ρόλος του στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μια ακόμη δράση εθελοντικού καθαρισμού του βυθού του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου που αποτελεί σημείο αναφοράς του Ηρακλείου.

Και όλα αυτά πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με στόχο την ενημέρωση και την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών.

Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας. Μέσω της διεθνούς πρακτικής και εμπειρίας έχει αποδειχθεί ότι η ρύπανση της θάλασσας και των ακτών μπορεί να εξαλειφθεί με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού βασιζόμενο στη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ των φορέων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button