ΚρήτηΤοπικές Είδησης

’Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου’’

‘’Παραμένει η δύναμη της Πυροσβεστικής υπό το φόβο αναζωπύρωσης’’

Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου που έκαψε χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης και κινητοποίησε το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης που έδωσαν μάχη για τον περιορισμό της.

Στην περιοχή που πνέουν ισχυροί άνεμοι παραμένει η Πυροσβεστική για το φόβο τυχόν αναζωπύρωσης όπως ο Δήμαρχος Αγίου βασιλείου Γιάννης Ταταράκης είπε στο Ράδιο 98.4.

Η φωτιά ξεκίνησε από  περιοχή ανάμεσα σε Ακούμια και Τριόπετρα και δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.

Προειδοποιητικό μήνυμα κατά τη διάρκεια της νύχτας έφθασε στους κατοίκους των περιοχών: Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση .

 
***Στο 4 ο δείκτης επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιάς σήμερα στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας της Κρήτης.

Σε ισχύ η προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές Natura, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση.

Επιπλέον με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η Περιφέρεια Κρήτης τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code.
Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button