Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Αναχώρησε το πυροσβεστικό ελικόπτερο από τον Κρατικό Αερολιμένα ‘Φίλιππος’ στην Κοζάνη – Αυτό είναι το πλήρωμά του – Δείτε το βίντεο

 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR 

Αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Οκτωβρίου το ελικόπτερο τύπου KAMOV K32 C από τον Κρατικό Αερολιμένα ‘Φίλιππος’ στην Κοζάνη.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήταν μισθωμένα διαθέσιμο για την αντιπυρική περίοδο στο στόλο της αεροπυρόσβεσης της Δυτικής Μακεδονίας όπου βρέθηκε από τις 25 Ιουνίου  2023. Η τελευταία του επιχειρησιακή αεροπυρόσβεση που έλαβε μέρος το συγκεκριμένο ελικόπτερο, ήταν το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου, σε αγροτοδασική φωτιά , στον Άγιο Στέφανο στην Κέρκυρα .

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για όλη την αντιπυρική περίοδο, είχαν επανδρωθεί αρκετές περιοχές ανά την Ελλάδα με στόλο ελικοπτέρων,  για την άμεση αεροπυρόσβεση., ενώ κάτι τέτοιο συνέβαινε για πρώτη φορά στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας .

Η όλη διαδικασία είχε  ανατεθεί στην ιδιωτική εταιρεία EFA VENTURES, ενώ είχε ναυλωθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας.

Αυτό είναι το πλήρωμα ελικοπτέρου που συνέδραμε στις δασικές πυρκαγιές της Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε το βίντεο:

 


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button